<p>Mari&euml;t Westerduin van Westerduin Uitvaart is er voor je op een van de moeilijkste momenten in je leven.&nbsp;</p>

Mariët Westerduin van Westerduin Uitvaart is er voor je op een van de moeilijkste momenten in je leven. 

Westerduin Uitvaart staat voor je klaar

  Nieuwsflits

Als een dierbare komt te overlijden, dan lijkt het wel alsof de tijd even stil staat. Er komt in korte tijd veel op je af en er moeten vaak veel beslissingen genomen worden. Op die momenten is het fijn als er iemand is die je ondersteunt en er ook echt 100 procent voor je is. Iemand die weet wat er kan, wat er mag, wat hoeft en wat niet. Mariët Westerduin van Westerduin Uitvaart is er voor je, op een van de moeilijkste momenten van je leven.

Robbert Roos

Rijswijk - Mariët Westerduin woont al haar hele leven in Rijswijk en werkte ruim 17 jaar als HR-adviseur bij Florence. “In 2019 heb ik de start gemaakt om mijn droom waar te maken.” Inmiddels heeft zij de opleiding voor uitvaartbegeleider afgerond, haar baan bij Florence opgezegd en is Mariët actief als zelfstandig en onafhankelijk uitvaartbegeleider bij Westerduin Uitvaart. “Ik ben heel erg blij dat ik dit mooie werk mag doen. Ik vind het erg belangrijk dat er aandacht is voor de verhalen over het leven wat de overledene heeft geleefd.”

Het is belangrijk voor nabestaanden om op een persoonlijke manier afscheid van hun dierbare te kunnen nemen. Ook in een bijzondere tijd zoals nu met extra regels rondom corona. “Ik luister graag en sta je bij met raad en daad”, legt Mariët uit. “Ik zal je altijd ondersteunen en zal je waar nodig voorzien van advies of je alternatieve mogelijkheden aanbieden. Kortom; we zetten alles in het werk om de uitvaart en het afscheid onvergetelijk te maken.” Zo heeft Mariët bijvoorbeeld condoleance kaarten laten maken waarop je de herinnering aan de overledene kan opschrijven. “Juist in deze tijd kunnen er veel minder mensen bij de uitvaart aanwezig zijn”, vertelt Mariët. “Het is fijn om later de herinneringen van anderen aan degene die is overleden nog eens na te lezen.” Met de condoleancekaarten die ook bij de rouwkaart kunnen worden toegevoegd, wil zij dan ook iets tastbaars meegeven. “Dat is waardevoller dan alleen de naam en adresgegevens in een condoleanceregister.

Soms komt een overlijden onverwacht, maar er zijn ook situaties waarin het levenseinde al eerder in zich is. Ook dan kan het juist fijn zijn om met iemand te praten over de mogelijkheden. Het geeft niet alleen rust in een periode die al verwarrend genoeg is, het is ook voor de naasten fijn om te weten wat jij belangrijk zou vinden bij de uitvaart. Dat helpt ook later bij het rouwproces. “Je kunt altijd bellen om een afspraak te maken voor zo’n gesprek”, vertelt Mariët. “Zo’n gesprek is kosteloos en er zitten geen verplichtingen aan vast. Een uitvaart of crematie is echt maatwerk. Als je wilt, ontvang je na het gesprek een vrijblijvende begroting van de mogelijkheden die besproken zijn zodat je weet waar je naasten te zijner tijd aan toe zijn.”

Wilt u meer weten over Mariët of Westerduin Uitvaart, kijk dan op: www.westerduinuitvaart.nl of op de facebookpagina Westerduin Uitvaart.

‘Ik zal je altijd ondersteunen’

Robbert Roos
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden