Logo grootrijswijk.nl


Professionele organisaties stellen dat ooievaars niet gevoerd moeten door mensen. Foto: Caroline Walta
Professionele organisaties stellen dat ooievaars niet gevoerd moeten door mensen. Foto: Caroline Walta (Foto: Caroline Walta)

Rijswijk reageert gemengd op voeren ooievaars

  Ingezonden

Het artikel in deze krant over het voeren van ooievaars door een inwoonster van Rijswijk heeft gemengde reacties opgeleverd. Al eerder berichtten wij over de stortvloed aan reacties op onze Facebookpagina. Inmiddels hebben zich ook professionele organisaties gemeld die informatie over ooievaars en het voeren ervan onder de aandacht willen brengen.

Rijswijk - De organisaties geven aan van diverse kanten vragen te hebben ontvangen en zich zorgen te maken over het welzijn van de ooievaars. Volgens hen is het absoluut niet de bedoeling om de dieren bij te voeren. Zij geven aan dat het voor ooievaars gebruikelijk is hun eigen voedsel bij elkaar te zoeken. Toevoegingen aan het dieet met producten als kaas, brood, honden- en kattenvoer zijn onnodig en ongezond.

Voeren heeft ook op andere manieren invloed op de ooievaarspopulatie. Zo heeft de Haagse Dierenambulance onlangs nog tweemaal een dode jonge ooievaar opgehaald in Rijswijk. De onfortuinlijke dieren hadden zich doodgevlogen tegen respectievelijk een hekje en een balkon. Het veiligste is voor hen om weg te blijven van bebouwing. Echter, het voeren leert ze dat daar juist voedsel te verkrijgen is. Diverse organisaties roepen op om u goed te laten informeren. Hiervoor kunt u zich onder andere wenden tot de Haagse Vogelbescherming (www.haagsevogels.nl en 06 46 42 68 09) en de landelijke ooievaarsstichting STORK.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox