Logo grootrijswijk.nl


Nieuw loket Stadskracht Rijswijk gelanceerd

  Human Interest

Rijswijk – Met een ferme klap op de kop van Jut lanceerde wethouder participatie Marloes Bosboom het loket Stadskracht: dé plek voor bewonersinitiatieven in Rijswijk. De lancering van het nieuwe loket ging gepaard met een feestje op het Bomenplein in de Bogaard, waar veel Rijswijkse bewoners en organisaties aanwezig waren.

Loketstadskracht.nl is een nieuwe website voor en door Rijswijkers die iets willen doen voor hun stad. Het loket biedt informatie, inspiratie en ondersteuning voor iedereen die een initiatief wil starten of mee wil denken met de gemeente. Het is daarnaast ook een interactief platform waar partijen met elkaar in verbinding worden gebracht.

Op de website van het loket vind je ook een overzicht met initiatieven en plannen, op het gebied van duurzaamheid, groen, sociaal en veiligheid. Ook is het mogelijk om op verschillende manieren mee te denken over projecten en beleid van de gemeente.


Wethouder Marloes Borsboom is trots: "Rijswijkers zijn enorm betrokken bij hun stad en weten zelf het beste wat er nodig is voor hun stad. Steeds meer inwoners en organisaties denken en beslissen mee met de gemeente of starten zelf initiatieven. Dat noemen we stadskracht. Met het loket Stadskracht maken we dit zichtbaar en willen we nog meer mensen stimuleren om mee te doen. Samen maken we de stad!"

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox