Een allegorie van de Vrede van Rijswijk van Johannes Voorhout.
Een allegorie van de Vrede van Rijswijk van Johannes Voorhout.

Haagse Historie viert verjaardag in Rijswijk

  Historie

Het geschiedenismagazine Haagse Historie bestaat deze maand precies een jaar. Om dit te vieren vindt op 28 september een presentatie met lezing plaats in Museum Rijswijk. Iedereen is welkom.

Rijswijk - Hoofdredacteur Bas Kromhout zal het eerste nummer van jaargang twee presenteren. Daarna houdt conservator Arjan Kwakernaak een lezing over de Vrede van Rijswijk van 1697. Kwakernaak schreef hierover een artikel in de nieuwe Haagse Historie. De vrede maakte een einde aan een groot Europees conflict met als belangrijkste tegenstrevers de Franse 'zonnekoning' Lodewijk XIV en Willem III, stadhouder van de Nederlandse Republiek en koning van Engeland.

Belangstellenden zijn van harte welkom vanaf 15.30 uur in Museum Rijswijk, Herenstraat 67. De bijeenkomst duurt tot ongeveer 17.00 uur. Na afloop wordt het glas geheven en kunnen bezoekers nog een tentoonstelling over de Vrede van Rijswijk bekijken.

Het magazine Haagse Historie is in 2016 opgericht op initiatief van twintig historische verenigingen uit Den Haag en de omliggende gemeenten, plus de erfgoedinstellingen van de gemeente Den Haag. Het blad verschijnt vier keer per jaar en richt zich op iedereen die belangstelling heeft voor de boeiende geschiedenis van de Haagse regio.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden