Foto: Hans van der Wel

De PMS gaat voor buurtspeelplaats

  Financieel

Hans van der Wel

Het schoolplein van de Prins Mauritsschool moet een uitdagend terrein worden met onder andere een voetbalveldje zandpark, een waterbaan en een heuse chillhoek. Omdat de gemeente voor deze buurtfaciliteit met subsidie niet over de brug komt zijn de leerkrachten Gertie, Milou en Sandra een crowdfunding actie begonnen. Tal van acties moeten geld in het laadje brengen.

Rijswijk - Zo'n tien jaar geleden is er een prachtige nieuwe school verrezen aan de Lindelaan, maar bij het ontwerp voor de speelplaats was de inspiratie blijkbaar op. Volgens juf Sandra is het uitdagende van de huidige speelplaats het vallen van de bladeren in de herfst en dan heb je het wel zo'n beetje gehad. Tijd dus voor actie en naast de genoemde leerkrachten zetten ook de ouders en leerlingen de schouders onder dit project.

"Iedereen is enthousiast, zeker nadat we via een ouder van school een eerste ontwerp ontvingen. Hierbij is niet alleen rekening gehouden met de speelkwaliteit, maar ook gedacht aan de leefomgeving. Er wordt gewerkt met heel veel groen, waardoor het hemelwater niet direct de putten inschiet. Een grote regenton zorgt voor een mooie waterverdeling en de fietsenstalling wordt voorzien van waterdoorlatende groentegels".

Een kleine tegenvaller voor de commissie was de afwerende houding van de gemeente bij de vraag over subsidiemogelijkheden. "Het plein is na schooltijd openbaar terrein en aantrekkelijk voor kinderen tussen de 4 en 15 jaar. Onderzoek wijst uit dat er ongeveer 1600 kinderen in de directe omgeving wonen die maar een beperkt aantal speelmogelijkheden hebben. Door dit te realiseren wordt het voor iedereen in de buurt leuker en niet alleen voor de leerlingen van onze school", aldus Gertie.

Hoewel een gemeentelijke impuls geweldig zou zijn, gaan de acties de komende tijd losbarsten. Leerlingen ontwikkelen allerlei plannen om geld in te zamelen, ouders worden benaderd en zijn al actief om iets te doen en ook ondernemend Rijswijk zal gevraagd worden een steentje bij te dragen. Het zou geweldig zijn als een Rijswijks bedrijf de Chillbank sponsort of door sponsoring in natura een bijdrage levert.

Volgens juf Sandra kunnen de leerlingen niet wachten totdat het klaar is en staan ze te popelen om aan de slag te gaan. Groep acht doet dat misschien met gemengde gevoelens, omdat zij de school gaan verlaten, maar uiteraard zijn ze na schooltijd altijd welkom op het plein!

Op de website www.vriendenvandepms.nl staan de plannen vermeld en kan je een donatie doen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden