Shirley Constapel benoemd tot artistiek directeur Rijswijkse Schouwburg

  Cultuur

Shirley Constapel (54) treedt per 1 maart aan als de nieuwe artistiek directeur van de Rijswijkse Schouwburg. Samen met Renée van Ingen, die per 1 januari dit jaar tot algemeen directeur werd benoemd, maakt zij deel uit van de tweekoppige directie.

Rijswijk - Shirley Constapel heeft haar sporen ruim verdiend in de theaterwereld. Als programmeur bij de Leidse Schouwburg en de Stadsgehoorzaal Leiden, verzorgt zij al ruim tien jaar de artistieke invulling. Daarnaast heeft zij bij diverse gezelschappen en producenten veel productionele kennis opgedaan. 
Shirley Constapel: "Ik vind programmeren het leukste werk ter wereld, omdat het de mogelijkheid geeft de beste, mooiste en interessantste voorstellingen aan het publiek te laten zien zodat zij een avond verwonderd, uitgedaagd of ontspannen worden. Bezoekers die na een voorstelling glunderend of ontroerd de zaal verlaten, maken mij heel gelukkig".

De Raad van Toezicht en Renée van Ingen (algemeen directeur) zijn ervan overtuigd in Shirley Constapel de juiste artistiek directeur te hebben gevonden voor de Rijswijkse Schouwburg. Renée van Ingen: "Haar kennis, ervaring en onstuitbaar enthousiasme voor het vak sluit naadloos aan op de door ons gezochte collega. Ik verheug me op de samenwerking en kijk er naar uit om met Shirley en het team van de Rijswijkse Schouwburg bij te dragen aan een mooie, culturele toekomst van Rijswijk".
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden