Leden van het Amateurspalet tekenen burgemeester Bezuijen. Foto: Wil Kouwer
Leden van het Amateurspalet tekenen burgemeester Bezuijen. Foto: Wil Kouwer (Foto: wil kouwer)

Burgemeester op het doek

  Cultuur

Elk jaar beelden de leden van Amateurspalet een bekende Rijswijker uit. Vorig jaar was dat de toenmalige wethouder Marloes Borsboom, dit jaar stond burgemeester Bezuijen model.

Rijswijk - “Rijswijk is een gemeente met samenhang, met betrokken mensen en een stad waar de inwoners trots op zijn” zei de burgemeester tijdens de portretteersessie bij Amateurspalet. Veertien leden van deze vereniging werkten hard om de burgemeester zo goed mogelijk op het doek te zetten met verf, krijt of potlood. À la Sterren op het Doek vond tijdens het modelzitten een vraaggesprek plaats tussen de voorzitter Annemiek Verbrugh en burgemeester Michel Bezuijen. Hoewel sport altijd zijn grote passie is geweest, begint hij ook steeds meer interesse in kunst te krijgen. Onlangs bezocht hij het Mauritshuis. Zelf is hij veel gefotografeerd maar een schilderij is er tot op heden niet van hem gemaakt.

De leden zullen de komende weken hun schilderijen verder afmaken en op dinsdag 20 november zal het werk door een bekende kunstenaar worden besproken. Op die middag maakt de burgemeester ook bekend welk schilderij zijn voorkeur heeft en waarom. U bent welkom op dinsdag 20 november om 16.00 uur in het atelier van Vereniging voor Beeldende Kunst amateurspalet, Daniel Catterwijckstraat 4 in Rijswijk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden