Frans Limbertie ondervraagt een van zijn gasten in een eerdere editie van RondomRijswijk.
Frans Limbertie ondervraagt een van zijn gasten in een eerdere editie van RondomRijswijk. (Foto: )

Frans Limbertie presenteert vijfde editie RondomRijswijk

  Cultuur

De redactie

Binnenkort wordt alweer de vijfde editie van de succesvolle lokale talkshow RondomRijswijk gehouden. Ook deze keer zal presentator Frans Limbertie verschillend gasten te woord staan over lokale cultuur, politiek en andere interessante zaken die op dit moment spelen in Rijswijk.

Rijswijk - Zondag 14 april bent u van 14.00 tot 15.15 uur van harte welkom om de show bij te wonen in de bibliotheek aan het Generaal Eisenhowerplein 101, te Rijswijk. De toegang is gratis en u kunt zo binnenlopen.

Rochelle Heerema laat zich op maandag 13 mei in Restaurant 't Goude Hooft in Den Haag vrijwillig opsluiten voor de organisatie Free a Girl. Zo vraagt zij aandacht voor meisjes die opgesloten zitten en gedwongen worden tot onvrijwillige seks. We praten met Rochelle over haar initiatief. De politieke spreker deze aflevering is Ronald van der Meij van Gemeentebelangen Rijswijk. Hij was van 2014 tot 2018 wethouder Stadsontwikkeling, Stadsbeheer en Grondzaken. Hoe is zijn rol nu in de Rijswijkse politiek? Ook schrijfster Wies Koppijn is te gast. Zij schreef het boek 'Krakepoot', een aangrijpende geschiedenis en een persoonlijk gevecht tussen goed en kwaad. Wies is de weduwe van de onlangs overleden radiomaker Bob van Huët.

Sébastiaan van Zuiden van Restaurant, Hotel en Spa Savarin in Rijswijk won als negentienjarige eind vorig jaar de nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs. Dit is een onderlinge competitie voor jonge talentvolle gastvrouwen en gastheren van achttien tot tweeëntwintig jaar. Hij komt langs om hierover te vertellen.

Naast al deze interessante sprekers zullen dichter Frank Rouwendal en de dichter van Rijswijk Henk Weidema gezamenlijk gedichten voordragen en wordt er een onbekende gast uit het publiek in de spotlichten gezet. Het Rijswijkse Strijdkoor verzorgt de muziek en zang. Na afloop is er nog gelegenheid om met de gasten en Frans Limbertie na te praten.

Frans Limbertie

De veelzijdige presentator van 'RondomRijswijk', Frans Limbertie, groeide op in Rijswijk. Hij werkte bij het ministerie van Defensie in verschillende communicatiefuncties. Hij speelde toneel en produceerde toneelstukken. In Den Haag, Noordorp en Rijswijk werkte hij voor lokale omroepen. Tegenwoordig is Frans o.a verbonden aan Groot Rijswijk en presenteert hij debatten, talentenjachten en quizzen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden