Andrew Wright kom naar Rijswijk
Andrew Wright kom naar Rijswijk (Foto: )

Andrew Wright speelt All Brahms

  Cultuur

Rijswijk - Op zondag 17 maart om 15.00 uur brengt de Amerikaanse pianist Andrew Wright een pianorecital met werken van Brahms in de Bonifatiuskerk in Rijswijk. Onder de titel All Brahms speelt Andrew de vier ballades op: 10 (I. Andante, II. Andante, III. Intermezzo. Allegro en IV. Andante con moto), Paganini Variations, op. 35 en Sonata in C Major, op. 1.

Andrew Wright trad al vroeg als solist op met orkesten in de Verenigde Staten en Mexico. Zijn spel wordt alom geprezen. Niet alleen om de grote mate van virtuositeit, maar ook om de dramatische intensiteit. Sinds zijn komst naar Nederland in 2009, heeft Andrew een drukbezet concertprogramma met onder andere optredens in het Concertgebouw in Amsterdam, de Anton Philipszaal in Den Haag en op Radio West. Andrew is cantor/organist van de Koningkerk in Voorburg en artistieke leider van het kamermuziekonderdeel van de concertserie aldaar. Hij is sinds 2012 verbonden aan het Koninklijk Conservatorium (Den Haag) als research supervisor. Hij geeft les op de Wright Piano School.

Het orgelconcert van Andrew Wright begint op zondagmiddag 17 maart om 15.00 uur en duurt een uur. De toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte en de mogelijkheid een glaasje te nuttigen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden