Foto: Frans Limbertie

Rijswijk in de ban van de musical!

  Cultuur

Frans Limbertie

Feest der herkenning van lekkere liedjes

Maandag 11 maart is Rijswijk voor even musicalstad nummer één van Nederland. De top van de Nederlandse musicalwereld komt dan bij elkaar om tijdens een speciaal gala al die bekende liedjes op het podium van extra glans te voorzien. Wij gingen alvast een kijkje nemen bij de eerste repetities.

Rijswijk - Zelfs buiten kun je de muziek al horen. Er wordt hard geoefend op deze zonnige maandagmiddag in februari. Onder leiding van orkestleider Ivo van Leeuwen gebruiken de muzikanten de kleine zaal van de schouwburg om gezamenlijk met musicalsterren Tony Neef, Lone van Roosendaal, Nurlaila Karim, Carolina Dijkhuizen, Remko Harms, Nicky van der Kuyp en aanstichter Jasper Taconis, de laatste puntjes op de i te zetten. "Het is een lange dag vandaag maar dit geeft veel energie", zegt de laatste. "Vanavond gaan we aan de slag met de musicalsterren van het Rijswijks Jeugdtheater, die ook meedoen met deze unieke Rijswijkse productie." Jasper is samen met schouwburgdirecteur Marc Schultheis, organisator en medeproducent van dit Rijswijkse initiatief. "Een bijzondere uitdaging om te doen, en best wel spannend. Ik ben blij met de kans die Marc mij hiermee geeft en verwacht er veel van." Jasper combineert tegenwoordig het zingen met het produceren, maar zal op deze avond zelf een paar songs ten gehore brengen. "Met Nicky doe ik een duet uit Tarzan en met haar en Lone zing ik ook nog iets uit de musical Aida." Iemand die zeker niet zal ontbreken is musicalster Tony Neef. Op dit moment zit Tony in de succesvolle musical The Addams Family, die hij vanavond weer gaat spelen. "Een feestje om te doen, elke avond opnieuw", zegt hij. "We zitten in een heerlijke flow nu. Bijna allemaal uitverkochte zalen en overal goede reacties. Hard werken, maar bovenal veel lol met elkaar. En dat is dit project ook! Met Jasper heb ik al veel samengewerkt, net als met de anderen." Welke liedjes gaat Tony zingen? "Het worden wel liedjes gerelateerd aan mijn carrière tot dusver. Ik ga dus Miss Saigon vertegenwoordigen, want dat heb ik maar liefst drie jaar van mijn leven gespeeld. En ik zorg voor de Nederlandse inbreng, waarbij Sonneveld uiteraard niet wordt vergeten. Ik heb zelf immers de musical gedaan, en die blijft me toch dierbaar. Het wordt een medley van een aantal van zijn bekende liedjes. Jong en oud, iedereen kent die, geloof me."

Bevalt het musicalleven Tony na al die jaren nog steeds? "Ja hoor! Je ziet elkaar soms lange tijd niet omdat je allemaal in verschillende producties zit. Daarom is het gezellig om dit eens in de zoveel tijd met elkaar te doen. Ik noem het een soort van bonte avond, hahaha. Ik ben blij dat Marc en Jasper me voor dit initiatief hebben gevraagd. Dit is toch uniek, want waar vind je al die musicalklassiekers bij elkaar op één avond? Bovendien speel ik graag in de Rijswijkse Schouwburg. Prima ontvangst, kleedkamers lekker dicht bij het podium en enthousiast publiek, heel welwillend en ze hebben er altijd zin in. Wat wil een artiest nog meer?"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden