Foto:

Beeldverhaal... Jongen en Meisje

  Cultuur

Door Nina van Katwijk

Op straat, in de openbare ruimte staan kunstwerken. Maar waarom staan ze daar eigenlijk? Elke week staat de rubriek 'Beeldverhaal' stil bij een ander kunstwerk uit Rijswijk.

Rijswijk - Aan weerszijden van de ingang van Kinderopvang en peuterspeelzaal de Kindertil staan twee keramieken beelden van een jongen en een meisje. De één meter twintig hoge beelden staren elkaar een beetje verdwaast en afwachtend aan.

Kunst zonder betekenis?

Beeldhouwer Jan Jaap Horstink maakte de beeldjes in opdracht van de Stichting Rijswijkse Kinderopvang. Waar andere kunstenaars een symbolische betekenis aan hun werk geven, is dit hier niet het geval. Horstink wilde alleen twee vrolijke beelden maken om het kinderdagverblijf op te fleuren en de kinderen een leuke speelomgeving geven.

Stripbeelden?

Horstink maakt kleine en grote keramieken poppen, meestal in thematische series, waarin het eerste beeld inspiratie levert voor het volgende ontwerp. Zijn kunstwerken zien er altijd uit als stripfiguren, Horstink geeft ze namelijk alleen de belangrijkste karaktertrekken en overdrijft deze tot karikaturen. Hij krijgt het voor elkaar om zijn beelden overdreven en tegelijkertijd minimalistisch vorm te geven.

Wat vindt u ervan?

Wat vindt u van het kunstwerk? Laat het ons weten via: redactie.gr@persgroep.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden