Foto: Fathel Neema

Kersvers! Uitdagende expositie van nieuwe leden bij Arti-Shock

  Cultuur

Door de redactie

Van 6 t/m 24 januari is bij galerie Arti-Shock de tentoonstelling 'Kersvers: werk van nieuwe leden' te zien. Hierin presenteren de in 2018 nieuw toegetreden kunstenaars hun werk aan het publiek. Het is een uitdagende en gevarieerde mix: van schilderijen en grafiek, tot sieraden en ruimtelijk werk.

Rijswijk - Stichting Arti-Shock telt circa 120 aangesloten leden. De nieuw aangenomen leden krijgen de mogelijkheid om zich in een tentoonstelling aan het publiek te presenteren.

Dit jaar nemen zes kunstenaars deel aan de tentoonstelling 'Kersvers':
Ellen Baptist is al sinds 1968 werkzaam als kunstenares. Aanvankelijk schilderde ze in olieverf, al snel volgde ook werk in pastel en gemengde techniek. Haar grafiek (houtsneden en etsen) diepte ze verder uit met experimenten in zeefdrukken en lithograferen.
Opgeslagen impressies en beelden uit een, soms grijs, verleden krijgen bij Peter Holman vorm in het nu. Naast brons werkt hij met diverse andere materialen. De tegenstellingen en eigenschappen ervan dwingen hem om grenzen op te zoeken en te verleggen.
Carla Krutzen volgde haar opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten Maastricht, eerst Modevormgeving, later Vormgeving in Metalen en Kunststoffen. Haar werk bestaat uit draagbare sieraden, waarin haar opleidingen modevormgeving en beeldhouwen tot uiting komen. Reizen en contacten met andere beschavingen zijn voor haar inspiratiebronnen.
Van jongs af aan heeft de Iraakse kunstenares Ines Laith een fascinatie voor kleuren. De onbevangenheid van kinderen en het onderzoekende van jongeren inspireert haar. In olieverf verbeeldt zij herinneringen in een mix van verschillende stijlen, figuren of gezichten op doek. Elk kunstwerk is een verhaal uit haar leven. Haar werken spelen op het snijvlak van de Europese cultuur en die van het Midden-Oosten.
Na zijn studie aan de Kunstacademie in Bagdad kwam Fathel Neema naar Nederland. Hier leerde hij te experimenteren, vrijer om te gaan met zijn schilderijen en met het gebruik van nieuwe technieken. Neema heeft zijn eigen stijl ontwikkeld, wat zijn werk meer esthetische waarde geeft.
De jonge kunstenaar Rory van Wingerden is in 2018 afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Zijn werken variëren van ruimtelijke installatie, schilderijen en tekeningen.

De opening van de tentoonstelling is op 6 januari om 15.00 uur en valt samen met de Nieuwjaarsreceptie. Hierbij wordt het nieuwe expositiejaar ingeluid en nieuwe voornemens aangekondigd!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden