Foto: Frans Limbertie

Remko Harms verzorgt kerstshow

  Cultuur

Frans Limbertie

"Coming home gevoel creëren"

Het zijn drukke tijden voor Remko Harms. De oudzanger van LA: The Voices werkt hard aan zijn solocarrière, zijn nieuwe single 'Oh Holy Night' is net verschenen en als klap op de vuurpijl staat hij deze vrijdag- en zaterdagavond in de Rijswijkse Schouwburg met een speciale kerstshow, waarbij hij niet alleen steun krijgt van goede collega's Michelle van der Ven en Vajen van de Bosch, maar waar Balletstudio Karin den Os en het Rijswijks Jeugdtheater ook een duit in het zakje doen.

Rijswijk - We treffen de goedgemutste Remko bij de ijsbaan aan de Herenstraat. In het kader van de eerste editie van het familie verteltheater-en muziekfestival in Oud Rijswijk dat wordt georganiseerd door de Rijswijkse Schouwburg, gaat hij deze zondagmiddag alvast een paar kerstsongs ten gehore brengen op deze Culturele Zondag X-Mastime. Liedjes die hij een paar dagen later ook in de show zal zingen. Voor de gelegenheid heeft hij zijn grote kerstsjaal van stal gehaald. Komt goed uit, want het is fris. We zoeken een warme plek op om te praten. Remko heeft trek in een glühwein. Wanneer we niet veel later in Restaurant De Wits zitten, brandt de vocalist los: "Dit is bijzonder wat we gaan doen met de The X-mas show. Het wordt een hele speciale show boordevol allerlei leuke en speciale verrassingen. Marc (Marc Schultheis, directeur Rijswijkse Schouwburg) ken ik al een tijdje uit het musicalcircuit. Toen ik vorig jaar 'Heel Holland op z'n Kop' (een meezingspektakel van allerlei Hollandse hits) in Rijswijk speelde, benaderde hij me voor een kerstspecial die hij samen met mij wilde produceren. Ik zag daar wel wat in. Weet je, ik ben gewoon een hele grote fan van het hele kerstgedoe. Klinkt misschien gek, maar ik kan altijd waanzinnig genieten van deze tijd. Van mij mag kerst het hele jaar duren, hahaha! Mijn kerstboom stond in ieder geval op 4 december al helemaal opgetuigd in de woonkamer. Zegt genoeg, toch?"

De beide heren waren er snel uit hoe ze het wilde aanpakken. Marc Schultheis vond echter wel dat het nog een extra Rijswijks tintje moest krijgen. "Hij heeft z'n netwerk hier", zegt Remko. "vandaar ook de inbreng van de balletstudio van Karin den Os en het RJT. De kinderen die op het toneel zingen en dansen, dat is waar de ouders en de opa's en oma's voor komen. Ik ben ook enorm blij met Michelle en Vajen. Michelle is sopraan. Met haar heb ik op het conservatorium in Tilburg gezeten."

"Zelf ben ik gecharmeerd van de oude traditionele kerst. Beetje ouderwets muzikaal, maar wel met een modern tintje. Gospel vind ik vooral erg mooi. De gezelligheid van het kerstfeest is het belangrijkste."

De echte klassiekers, ze komen dus allemaal voorbij? "Zeker, ik wil de mensen het gevoel van samenzijn meegeven. Op het podium staan heel veel cadeautjes. We hebben een heus kersttafereeltje met open haard en kerstboom en na de pauze wordt alles wit. Echt een prachtig gezicht! Lekker allemaal meezingen en moe maar voldaan weer naar huis gaan."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden