Foto:

'Freedom' verrast van begin tot eind

  Cultuur

Door de redactie

Tribute to George Michael

Jordan Roy brengt aanstaande vrijdag 14 december zijn show Freedom naar de Rijswijkse Schouwburg, waarin hij een muzikaal eerbetoon brengt aan George Michael. Jordan Roy die met deze show George Michael niet na doet, maar eert, brengt hiermee een feest der herkenning voor jong en oud!

Rijswijk - De bekende hits van George Michael en WHAM! komen samen in deze dynamische en unieke show, waar je als publiek regelmatig uit je stoel wordt getrokken om mee te dansen. Maar ook wordt geraakt door de mooie meerstemmige - en akoestische nummers in een sausje van emotionele en vaak humoristische achterliggende verhalen.

Jordan: "Tijdens mijn avontuur bij "The voice of Holland" raadde mijn coach Waylon mij aan om het nummer "The edge of Heaven" te zingen van WHAM!. Hoe gaaf ik George Michael ook vind, dacht ik op dat moment eerlijk gezegd: "Waarom een nummer uit mijn geboortejaar? Kunnen we niet een nummer van nu uit de TOP40 doen?". Maar Waylon zei: "Geloof me, dit ga je echt te gek vinden. Het staat goed bij je en dit ga je heel goed kunnen zingen en performen. Het heeft een heel blij en dansbaar gevoel en dat past bij jou als artiest." Ja, daar vertrouw je dan op. Hij is niet voor niets coach bij The Voice en wat had hij een gelijk! Ik werd er inderdaad erg blij van om te zingen en te performen en het voelde heel erg goed. Het klopte gewoon. Tussen de opnames van de "knockouts" en de uitzending ervan stierf George Michael. Het leek toen heel bewust dat ik dat nummer zong, maar dat was het dus niet. Het zorgde er wel voor dat alles nóg dichterbij kwam en meer lading kreeg. Ik voelde toen dat ik er iets mee moest doen. Ik ben me vanaf dat moment gaan verdiepen in het leven van George Michael en de muziek van hem en van WHAM! Ik kwam erachter dat onze levens heel erg veel gelijkenissen hebben. Raakvlakken waarbij hij ook als mens een grote inspiratiebron voor mij is geweest en zelfs nu nog, na zijn dood. Ik wilde hem eren. Op mijn manier."

Freedom door Jordan Roy is vrijdag 14 december om 20.00 uur te zien in de Rijswijkse Schouwburg. Kaarten kosten €31,- of €29,- voor vrienden en CJP. Voor meer informatie en het reserveren van kaarten, kijk op www.rijswijkseschouwburg.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden