Foto: Nina van Katwijk

Beeldverhaal... State of Humanity

  Cultuur

Door Nina van Katwijk

Op straat, in de openbare ruimte staan kunstwerken. Maar waarom staan ze daar eigenlijk? En wat is de betekenis achter het beeld? Elke week staat de rubriek 'Beeldverhaal' stil bij een ander kunstwerk uit Rijswijk.

Rijswijk - Voor de ingang van het Stadhuis op het Bogaardplein staat het beeld "State of Humanity." Een puntige witte kegel waar oranje spiralen en vier mensachtige figuren, zogenoemde Eggy's', omheen draaien.

Waar komt Eggy vandaan?

De kinetische windsculptuur is onderdeel van een veel groter project, de reeks States of Humanity'. In 1996 ontwierp de Nederlandse multimedia artiest Alex Vermeulen 'Eggy.' Dit personage is een inwoner uit de fantasiestad Terra Refrigera van het project Funga Futuri. Aan de hand van de lichaamstaal van Eggy beeldt Vermeulen het constant veranderende leven in een metropolis uit. Inmiddels bestaan er tientallen beelden met Eggy in de hoofdrol.

Waarom bij het Stadhuis?

In opdracht van de gemeente Rijswijk heeft Vermeulen een kunstwerk gemaakt voor op het Bogaardplein. De witte puntige kegel is een metafoor voor de krachtige en duidelijke beslissingen die in het stadhuis worden genomen. De oranje opwaartse spiraal met Eggy's staat voor oneindige groei en het mee gaan met de tijd.

Wat vindt u ervan?

Wat vindt u van het kunstwerk? Laat het ons weten via: redactie.gr@persgroep.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden