Ilona Senghore, Winnares Arti-Shock prijs 2018
Ilona Senghore, Winnares Arti-Shock prijs 2018 (Foto: )

Wolken boven de stad naïef en dreigend

  Cultuur

In Museum Rijswijk is de Arti-Shock Prijs 2018 uitgereikt tijdens de opening van de jaarlijkse ledententoonstelling. De winnaar is kunstenares Ilona Senghore met haar werk 'Wolken boven de stad'.

Rijswijk - De jury van de Arti-Shock Prijs bestond uit Teo Krijgsman, fotograaf en oud-docent fotografie uit Almere-Haven, Charles Helmuth, schilder, beeldhouwer en oud-hoogleraar aan de Kentucky University, en Arnoud van Aalst, interim-directeur Museum Rijswijk.

Drie kunstwerken werden genomineerd. Het werk 'Breaking an entry' van Arnold Sas won de derde prijs. De houtsneden 'Adam en Eva' van Ellen Baptist werdt beloond met de tweede prijs. Het winnende kunstwerk, 'Wolken boven de stad', is een keramieke installatie van Ilona Senghore. Alle drie de juryleden waren verrast door het werk. Het juryrapport leest: 'Het is weliswaar erg eenvoudig van uitvoering, maar toch verrast het omdat het een actueel thema op een onverwachte wijze aansnijdt. Het verbindt een simpel, overzichtelijk verleden met het moderne heden. Het brengt de toeschouwer in verwarring door de combinatie van 'naïef' en 'dreigend'.' Het volledige juryrapport is te lezen op de Arti-Shock website: arti-shock-rijswijk.nl.

Praktische informatie

De Arti-Shock tentoonstelling is te zien t/m 4 november in Museum Rijswijk. Openingstijden: di t/m zo 11-17 uur. Meer informatie is te vinden op: museumrijswijk.nl. Museum Rijswijk is gevestigd op de Herenstraat 67, Rijswijk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden