Foto: Amy van Naamen

Rijswijkse talkshow in de bibliotheek

  Cultuur

Amy van Naamen

Frans Limbertie doet presentatie

Een gezellig, interactief en informatief praatprogramma dat u in een uur bijpraat over wat er in Rijswijk speelt. Zó kunt u de lokale talkshow RondomRijswijk het beste omschrijven. Zondag 4 november beleeft de talkshow van 14.00 tot 15.00 uur zijn première in de Bibliotheek aan de Vliet.

Rijswijk - Groot Rijswijks eigen Frans Limbertie is het brein achter RondomRijswijk. "Ik had een idee voor een programma over alles wat zich in Rijswijk afspeelt, en iets erbuiten. Ik kende Miriam Bryson van Welzijn Rijswijk al. Met haar ben ik gaan praten. Ze zei meteen: 'goh, wat een goed idee.'" Maar daarmee was hij er nog niet. "Ik dacht: 'als ik dat ga doen, moet ik wel een goede locatie hebben.'" "En daar komen wij om de hoek kijken", vult Harm Smit aan.

Hij is als directeur van de Bibliotheek aan de Vliet nauw betrokken bij het project. RondomRijswijk wordt namelijk ondersteund door de 'Kracht van Rijswijk', een samenwerkingsverband tussen de Bibliotheek aan de Vliet, Museum Rijswijk, Welzijn Rijswijk, de Rijswijkse Schouwburg en Trias. "Een van de doelen van de bibliotheek is verbinden. We noemen dat 'de kracht van Rijswijk'. Mensen elkaar laten ontmoeten, verbindingen maken. De kracht van Rijswijk is de motor om allerlei dingen aan te hangen. De poetry slam die onlangs heeft plaatsgevonden en het Kom erbij Festival horen ook onder die paraplu. Zo kom je aan een soort motor om alles aan te hangen."

Naast initiatiefnemer is Frans ook de presentator van het programma. Samen met projectleider Juanita Diemel stelt hij de show samen. "Zij vroeg: 'hoe wil je het hebben?' Voor deze eerste show heb ik de gasten zelf samengesteld. Het wordt een mix. Informatief, maar ook met plek voor show en muziek." Harm vat het mooi samen. "Leuk, met een knipoog." Ook het decor vindt Frans belangrijk. "Ik heb Juanita gevraagd om een sofa met een bureau ervoor, zodat ik aan de gasten kan vragen of ze op de sofa willen zitten of aan het bureau." Een van de gasten die naast Frans plaats mogen nemen is Rijswijkse schrijfster Djadi Loose. Zij schreef het boek 'De Stille Schreeuw', over opgroeien in kindertehuizen en pleeggezinnen. Daarnaast gaan gemeenteraadsleden Constantijn Dolmans (D66) en Ger Kruger (Beter voor Rijswijk) met elkaar in debat.

Ook maakt wethouder Marloes Borsboom haar opwachting. "Marloes gaat openen en ik wil haar wat vragen stellen, waardoor we haar op een andere manier leren kennen. Niks over politiek bijvoorbeeld." Henk Weidema, de dichter van Rijswijk, kondigt Frans aan. "Hij draagt een gedicht voor dat hij speciaal voor het programma heeft geschreven." Harm: "Ik denk dat het programma leuk is voor wie op een zondagmiddag vermaakt wil worden met een beetje inhoud." Frans hoopt dat het publiek met hem meedenkt. "Ik sta open voor suggesties."De toegang tot de talkshow is gratis. Liefhebbers kunnen gewoon binnenlopen. De bibliotheek is gevestigd aan het Generaal Eisenhowerplein 101.

of aan de balie. Iedereen is welkom, benadrukt Harm.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden