Kunstenaar Michiel Kluiters (links) licht zijn kunstwerk Novo Sion toe. Foto:  Peter van Oosterhout
Kunstenaar Michiel Kluiters (links) licht zijn kunstwerk Novo Sion toe. Foto: Peter van Oosterhout (Foto: Peter van Oosterhou)

Kunstwerk Novo Sion in Rijswijk Buiten

  Cultuur

RijswijkBuiten heeft een eigen kunstwerk. Het werk getiteld Novo Sion van beeldend kunstenaar Michiel Kluiters is vrijdag 12 oktober officieel gedoopt door wethouder Cultuur Marloes Borsboom.

Rijswijk - Novo Sion bestaat uit zestien grote schijven die verspreid over de wijk in stoep en straat zijn opgenomen. In de schijven heeft Kluiters in een reliëf van cortenstaal en beton telkens een andere voorstelling aangebracht die verwijst naar een stukje van de rijke geschiedenis van dit gebied. Om het verband tussen de nieuwe wijk en de geschiedenis van de plek verder te versterken, ontwikkelde Kluiters bij de schijven een speciale wandelroute met een audiotour. De wandelroute is te vinden in de app 'Rondje Rijswijk', die gratis is te downloaden vanuit de App- of Playstore. Zowel volwassenen als kinderen krijgen er extra verhalen te horen over het Spook van Sion, een reislustige Romeinse mijlpaal en een muntschat. Wethouder Marloes Borsboom: "Novo Sion verbeeldt de verschillende lagen van de geschiedenis. Hiermee draagt het bij aan de identiteit van de wijk."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden