In het zonnige winkelcentrum van In de Bogaard draagt Lieke vd Boom (14) samen met haar vriendin gedichten op aan de wandelende voorbijgangers.
In het zonnige winkelcentrum van In de Bogaard draagt Lieke vd Boom (14) samen met haar vriendin gedichten op aan de wandelende voorbijgangers. (Foto: Tino van Dam)

Poëtische voordrachten en raps

  Cultuur

Met zeven voordrachten van dichters, zes meiden van het RJT-Theaterlab en twee workshops creatief schrijven en rap maakte het publiek In de Bogaard op 13 oktober kennis met poëzie. Voorbijgangers konden genieten van de eerste Culturele Zaterdag Pop-Up Poetry, georganiseerd door de Rijswijkse Schouwburg.

Rijswijk - Stipt om 12:00 uur opende wethouder Marloes Borsboom de Poetry Lodge en droeg haar eigen geschreven gedicht voor, opgedragen aan haar ernstig zieke vader. Henk Weidema, dichter van Rijswijk, volgde met een kleine greep uit zijn grote verzameling aan gedichten over cultuur en actualiteiten. Agnes Rutges droeg een bijzonder gedicht voor over 'taal' in het kader van de Taalproeverij. Dick Voogd sloot het eerste gedeelte af met vrolijke gedichten uit zijn bundel: De 21 van Dick.

Het winkelend publiek werd de gehele dag verrast door de jonge actrices van het RJT-Theaterlab. Door heel de Bogaard droegen zij gedichten voor aan iedereen die interesse had in poëzie. Ook stonden ze 'Op de kist' met hun eigen gedichten, geschreven tijdens de workshop creatief schrijven.

Directeur van Museum Rijswijk, Arnoud van Aalst, droeg in de Poetry Lodge een aantal inspirerende gedichten voor van Charles Bukowski. Waarna René Marquard een bijzondere voordracht gaf en terugging in de tijd met zijn kortverhaal over de geschiedenis van Rijswijk. Edwin Fagel sloot het dichtprogramma af met zijn mystieke gedichten. De Poetry Lodge werd omgetoverd tot een raphuis. Serkan, professioneel kickboxer en ex-rapper, schreef samen met de bezoekers een raptekst speciaal over Pop-Up Poetry en sloot af met een optreden op het podium.

De volgende Culturele Zaterdag is een kersteditie en vindt plaats op zondag 16 december in Oud Rijswijk. Zie ook: www.rijswijkseschouwburg.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden