Katja Kuipers mag zich nu winnaar van de Rijswijk Talent Award 2018 noemen.
Katja Kuipers mag zich nu winnaar van de Rijswijk Talent Award 2018 noemen. (Foto: )

Negenjarige Katja Kuipers pakt winst

  Cultuur

Door de redactie

Rijswijk Talent Award 2018

Het theaterseizoen van de vernieuwde Rijswijkse Schouwburg werd zaterdag spetterend geopend met de finale van de Rijswijk Talent Award 2018. Zo'n 600 mensen maakten het mee: de bekendmaking van de winnaar 2018. Na 12 spetterende acts op het podium van de Rijswijkse Schouwburg, sprak de jury rond de klok van half elf haar oordeel uit: de winnaar van de Rijswijk Talent Award 2018 is de negenjarige Katja Kuipers!

Rijswijk - Katja Kuipers gaf een fenomenaal optreden. Dit negenjarige talent zong het nummer Mr. Paganini van Ella Fitzgerald. Dat deed ze op fantastische wijze, niet alleen de jury was lovend, ook het publiek ging uit zijn dak. De jury roemde het talent van Katja om haar timing in dit pittige jazznummer, de tempowisseling en de fantastische sket solo's.

Katja mag zich nu winnaar van de Rijswijk Talent Award 2018 noemen. Naast de award, ontvangt zij een geldbedrag van €500,- om aan haar talentontwikkeling te besteden en kan ze op diverse plekken in Rijswijk optreden.

Extra prijs
De jury – bestaande uit Marc Schultheis, directeur van de Rijswijkse schouwburg, muziekdeskundige Tessa Kraus en dansdeskundige Mara Peters - stond voor een lastige taak. Het niveau van de kandidaten was hoog. Om die reden werd besloten ook aan Thomas van der Sleen een eenmalige, extra prijs te geven; de Rijswijkse Schouwburg stelt €250,- beschikbaar uit het talentenfonds van de schouwburg. Thomas zong een zelfgeschreven nummer en begeleidde zichzelf daarbij op de piano.
Tijdens het juryberaad trad Marin Pols op met haar band. Marin won in 2017 de Rijswijk Talent Award en timmert sindsdien behoorlijk aan de weg. Ook Roos Steenbergen was te zien met het nummer 'Ken je mij' van Trijntje Oosterhuis . Roos, deelnemer van de Rijswijk Talent Award 2017, verraste enkele weken geleden met haar optreden tijdens Open Monumentendag en liet ook nu blijken over een uitzonderlijk talent te beschikken.

De Rijswijk Talent Award is een initiatief van Trias, Centrum voor de Kunsten in samenwerking met het Rijswijks Jeugdtheater, Just Dance Studio, Balletstudio Karin den Os en de Rijswijkse Schouwburg en wordt mede mogelijk gemaakt met steun van Fonds 1818, de gemeente Rijswijk en sponsoren en partners. Meer informatie en aanmelden voor de editie van 2019 kan op www.rijswijktalentaward.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden