Wethouder Marloes Borsboom zat twee uur lang model voor de verschillende kunstenaars. Foto: Tino van Dam
Wethouder Marloes Borsboom zat twee uur lang model voor de verschillende kunstenaars. Foto: Tino van Dam (Foto: Tino_van_Dam)

Rijswijkse ster staat model

  Cultuur

Door de redactie

Amateurspalet maakt portretten

Voor de eerste keer organiseerde Amateurspalet afgelopen zondag Sterren op het doek, naar het voorbeeld van het gelijknamige televisieprogramma. Wethouder Marloes Borsboom mocht model zitten voor de groep kunstenaars.

Rijswijk - Acht tekenaars en schilders zaten in een kring om Marloes Borsboom heen om in krap twee uur een portret te maken. Twee uur stilzitten is best lang, dus daarom voerde Bea van Buuren een gesprek met de wethouder. Marloes Borsboom vertelde dat ze al op jonge leeftijd verre reizen wilde maken, met name het Midden-Oosten trok haar. Ze had grote belangstelling voor de taal en cultuur. Van haar ouders mocht Marloes Borsboom pas ver weg als ze achttien was. En op de dag na die verjaardag vertrok ze. Een studie in de Arabische taal en antropologie volgde als vanzelf. Ze kwam, als geboren Rijswijkse, terug in de gemeente toen ze ging bevallen van haar eerste kind en dicht bij haar moeder wilde wonen. Ze maakte de overgang naar de politiek als beroep, toen ze voor GroenLinks wethouder kon worden. Inmiddels is ze al bezig aan haar tweede termijn met onder andere cultuur in haar portefeuille.

De schilders en tekenaars van Amateurspalet hebben nu een maand de tijd om het werk af te maken. Eind oktober wordt het eindresultaat gepresenteerd aan de wethouder en andere belangstellenden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden