Vorig jaar werd met het Concertkoor Rijswijk gevoerd dat met de Vrede van Rijswijk het 320 jaar geleden was dat Rijswijk even het middelpunt van Europa was.
Vorig jaar werd met het Concertkoor Rijswijk gevoerd dat met de Vrede van Rijswijk het 320 jaar geleden was dat Rijswijk even het middelpunt van Europa was. (Foto: )

Zaterdag veel aandacht voor Vrede van Rijswijk

  Cultuur

De Vrede van Rijswijk vormt ook een belangrijk onderdeel van het Strandwalfestival. Er tal van activiteiten in het teken van het vredesverdrag.

Rijswijk- De Vrede van Rijswijk is een vredesverdrag, dat op 20 september 1697 is gesloten op het Huis ter Nieuwburch in Rijswijk. Het verdrag maakte een einde aan de Negenjarige Oorlog tussen Frankrijk en de zogenaamde Grote Alliantie. In de Oude kerk aan de Herenstraat geeft historicus en journalist Luc Panhuysen zaterdag om 12.30 uur, 13.30 uur en 14.30 uur een lezing. Leerlingen van de basisschool Het Kristal maken herdenkingsmedailles. Deze ruim tweehonderd medailles zijn te zien in Museum Rijswijk. Een vakkundige jury onder leiding van burgemeester Michel Bezuijen kiest de drie mooiste uit. De prijsuitreiking is om 14.45 uur in of op het voorplein van Museum Rijswijk.

Laurens de Verhalenverteller neemt om 12.00 uur op het grote podium op de Strandwalmarkt op de Van Vredenburchweg de jeugd mee terug in de tijd toen de Vrede van Rijswijk werd gesloten. Daarna is hij nog driemaal te beluisteren op het voorplein van Museum Rijswijk, om 13.00, 14.00 en 15.00 uur. Iedereen mag aanschuiven.

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden