Foto: Christopher A. Dominic

Strandwalfestival barst lekker los

  Cultuur

Wat staat er op het programma?

Aankomend weekend vindt de 10de editie van het Strandwalfestival plaats! Van 7 t/m 9 september kun je op het festival vele activiteiten bezoeken op het gebied van cultuur, kunst, dierenwelzijn, muziek, sport en maatschappelijke ondersteuning.

Rijswijk- Vrijdagavond begint het festival om 18.30 uur met een optreden van Rijswijk Swingt Mee! dat gevolgd wordt door de officiële opening door Burgemeester Michel Bezuijen. Het gevarieerde programma bestaat verder uit optredens van Frank & The Silly Symphonies, Joel Borelli, De Coronas, Samantha Steenwijk en DJ El Dani.

Zaterdag om 12 uur begint Strandwalmarkt. Het wordt weer een gezellige drukte met meer dan 100 kraampjes. Laat je als een dier schminken op het dierenpaviljoen, knutsel je eigen lampion op het DELA Voor Elkaar paviljoen en op het cultuurpaviljoen kun je meemaken hoe het voelt om een virtual reality bril op te hebben. Naast de kraampjes zijn er op de vier binnen- en buitenpodia maar liefst meer dan 40 optredens van muziek, zang, dans en sport.

Zaterdagavond start om 17.00 uur Strandwal by night. Op het programma staan 80's Dilemma, Rijswijks Jeugdtheater, DJ Ruben Terpstra, Vinchenzo en Kimberly van The Voice of Holland, Jewelste, The Kik en DJ Badd Dimes.

Op zondag start om 10.00 uur de Strandwalfamiliedag bij Kinderboerderij het Akkertje. Hier zijn de jaarlijkse kindervrijmarkt en het DELA Voor Elkaar Paviljoen voor de ouderen te bezoeken. Ook Scouting Rijswijk en Wandelsportvereniging Haaglanden zijn van de partij. WSV Haaglanden organiseert een Strandwalwandeling met start- en finishlocatie het Akkertje. Op de pop-up locatie Te Werve Buiten kun je tussen 15.00 en 20.00 uur genieten van Jazz, Gin-Tonic en een DJ. Te Werve serveert streetfood voor de kids, en een springkussen. Winkelcentrum Oud Rijswijk biedt open winkels, gezellige restaurants, oldtimershow en de papiermarkt. Kortom, genoeg mogelijkheden om kennis te maken met wat Rijswijk zoal te bieden heeft.

Openingsprogramma vrijdag 7 september:

19.00; Rijswijk Swingt Mee! 19.15; Openingstoespraak. 19.30; DJ El Dani. 19.45; Frank & The Silly Symphonies. 20.30; DJ El Dani. 21.00; Joel Borelli. 21.45; DJ El Dani. 22.00; De Coronoas. 23.15; Samantha Steenwijk. 23.45; DJ El Dani. 00.30; Afsluiting.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden