Varend over of fietsend langs de Vliet ontvangen de restaurants u met de heerlijkste gerechten
Varend over of fietsend langs de Vliet ontvangen de restaurants u met de heerlijkste gerechten (Foto: )

Culinaire Armada aan de Vliet 2018

  Cultuur

Ferry de Gaal

Weet u al waar u volgende week zaterdag wilt gaan eten? Wordt het Restaurant NIVEN, Restaurant Savarin, Restaurant Villa la Ruche, Central Park by Ron Blaauw, Brasserie de Koepel of toch Restaurant Bij Erik?

Rijswijk - U kunt niet kiezen? Dat komt dan mooi uit. Op zaterdag 15 september slaan de chefs van deze zes toprestaurants de handen weer ineen. Varende op de Vliet geniet u van hun smaakmakende gerechten die – gelijk de Vliet – vloeiend in elkaar overlopen. Deelnemen kan in een eigen boot, maar u kunt ook een plekje reserveren in de rondvaartboot. Of u pakt gewoon de fiets.

Patrick van Zuiden (Savarin) is trots dat de zes toprestaurants dit jaar opnieuw deze culinaire bijdrage kunnen leveren aan de Vlietdagen. "Dit evenement stelt de restaurants in de gelegenheid zich op één dag gezamenlijk aan een breed uitgaanspubliek te presenteren. De gasten beleven een heerlijke dag op en langs het water van de Vliet terwijl zij kunnen genieten van de kookkunsten van de deelnemende chefs."

De tocht start bij draaibrug De Oversteek in Rijswijk, passeert alle bruggen in Voorburg en eindigt tenslotte bij de Sluis in Leidschendam. Vanaf de oever serveren de verschillende restaurants hun smakelijke creaties. Het menu kent een voorgerecht, diverse tussengerechten, een hoofdgerecht en een dessert.

Elk restaurant neemt dus een van de zes gangen voor zijn rekening. Erik Tas (Bij Erik) verzorgt het dessert. Had Erik niet liever een andere gang gepresenteerd? "Voor de ene gast kan het hoofdgerecht eruit springen, bij een ander blijft juist dat ene tussengerecht of het dessert hangen. Een chef maakt hierin geen onderscheid, voor hem is elke gang een hoogtepunt. Gasten aan deze Culinaire Armada zijn dan ook verzekerd van zes overheerlijke topgerechten."

Om deel te nemen aan dit gastronomische hoogtepunt kunt u voor € 49,50 een strippenkaart kopen bij de deelnemende restaurants of online via www.armadaaandevliet.nl. Op www.ooievaart.nl zijn voor € 69,50 een deelnamekaart inclusief een plek op de rondvaartboot verkrijgbaar.

Zondag 16 september wordt het evenement nog eens overgedaan om geld in te zamelen voor het KinderResto. In dit nieuwe initiatief van de maatschappelijke organisatie Resto VanHarte leren kinderen alles over voeding, koken, ontspanning, bewegen en samenwerken. De zes restaurants van de Culinaire Armada willen graag een bijdrage leveren aan dit mooie initiatief. Dit evenement start zondag om 11.00 uur bij Restaurant Savarin en brengt de deelnemers per rondvaartboot langs de keukens van de overige restaurants. Na het menu vaart u terug naar Savarin voor een afterparty met live muziek. Kaarten voor dit all-inclusieve evenement zijn verkrijgbaar bij de deelnemende restaurants en kosten € ­95,-. Hiermee levert u een mooie bijdrage aan het KinderResto.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden