Het Rijswijks jeugdtheater treedt volgende week ook op tijdens het Strandwalfestival
Het Rijswijks jeugdtheater treedt volgende week ook op tijdens het Strandwalfestival (Foto: Orihana de Wekker)

Jeugdtheater ook op Strandwalfestival

  Cultuur

Onze verslaggever

Ook dit jaar neemt het Rijswijks Jeugdtheater (RJT) deel aan het Strandwalfestival. Via optredens op het Jeugdpodium en hoofdpodium(bij de naald) laten zij op zaterdag 8 september graag zien wat je als jonge speler allemaal kunt leren: zingen, dansen en acteren.

Rijswijk - Traditiegetrouw is het Strandwalfestival het evenement waarop ook het Rijswijks Jeugdtheater zich laat zien. De verschillende opleidingsgroepen geven volgende week acte de presence. De opleidingsgroepen treden op het jeugdpodium op om 13.15 en 14.45 uur.

Op het Hoofdpodium krijgt men om 19.00 uur een voorproefje van de musicalvoorstellingen High School Musical en Footloose. Dat beloofd dus weer een waar spektakel te worden dat niemand mag missen.

Lesgroepen

In verschillende lesgroepen is ruimte voor nieuwe spelers! Meer informatie daarover? In de RJT-kraam naast het Jeugdpodium kom je alles te weten over deze lesgroepen, over de verschillende lesdagen en -tijden, over de artistiek teams die lesgeven en hele producties ontwikkelen. Maar er wordt hier ook veel informatie gegeven over de evenementen die voor het komend jaar gepland zijn, over de voorstellingen van de musicalgroepen, over de rol van vrijwilligers binnen het RJT en natuurlijk over de kosten van de lessen. Kortom, kom langs om informatie te halen, de sfeer te proeven en je misschien wel gelijk aan te melden.

Verder is het ook mogelijk om op zondag 16 september tijdens de Open Lesdag kennis te maken met onze opleidingen. Je neemt deel aan korte workshops zang, dans en acteren en krijgt zo een beeld van wat je op het RJT kan leren en hoe leuk de docenten zijn.

Binnen het RJT is een groot aantal vrijwilligers actief. In een gezellige sfeer zorgen zij voor de decors, de kleding, rekwisieten, schmink en de catering van de producties. Het jeugdtheater kon nog best wat vrijwilligers gebruiken. Informeer in de kraam op welke manier u zou kunnen bijdragen.

De kaartverkoop voor de musicals die in november (Highschool Musical), februari (Footloose) en maart (Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat) in de Rijswijkse Schouwburg uitgevoerd zullen worden, is al gestart.

Kijk op http://rijswijksjeugdtheater.nl/ voor meer informatie of bestel de kaarten direct bij de Rijswijkse Schouwburg

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden