Julian kan niet wachten om de nieuwe attractie Prison Island te gaan spelen bij Gamecity Go Karting Zoetermeer. Foto: Robbert Roos
Julian kan niet wachten om de nieuwe attractie Prison Island te gaan spelen bij Gamecity Go Karting Zoetermeer. Foto: Robbert Roos (Foto: Robbert Roos)

Karten, gamen, spanning en vermaak

  Cultuur

Robbert Roos

Gamecity - Go-karting

In de zomervakantie hebben de meeste mensen tijd om leuke dingen te doen. En daarvoor hoef je helemaal niet altijd ver weg. Ook in onze regio zijn er zat leuke attracties te bezoeken. Samen met mijn zoon Julian ga ik op stap om te kijken wat er allemaal te beleven is. Vandaag bezoeken wij Gamecity aan de Wattstraat 20 in Zoetermeer.

Zoetermeer - Gamecity Zoetermeer is de nieuwe naam van het voormalig Attractiecentrum Zoetermeer. Na de overname door Van der Kooij is er hard gewerkt en zijn er veel nieuwe elementen toegevoegd. De naam Gamecity Go-karting dekt dan ook volledig de lading; een 'stad' vol spellen en vermaak, waar je ook nog eens fantastisch kunt karten. De karts zijn geschikt voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Maar Gamecity heeft veel meer in petto. Sumo-worstelen, bungee soccer of bungee run; leuke activiteiten waarbij je je lichamelijk behoorlijk moet inspannen. Echt iets voor een stuiterbal als Julian. Maar als het voor jou allemaal wel wat spannender mag dan ben je bij Gamecity ook op het juiste adres. Bij lasersquash gaat het om snelheid en behendigheid en probeer ik als senior mijn mannetje te staan, als Julian bij de lasergame helemaal los gaat. In een apocalyptische wereld moet je elkaar zien te vinden en raken met een lasergeweer. "Ik laat helemaal niets van je heel", verzekert Julian me alvast. Dat belooft wat. De nieuwe arcade games zijn sowieso helemaal top volgens Julian. Airhockey, flipperkasten, schieten, auto- en motorraces; Julian is snelheidsmonster en scherpschutter in een. In september wordt er een nieuw spectaculair spelelement toegevoegd aan Gamecity namelijk Prison-Island; een sublieme mix tussen Fort Boyard en een Escape Room. Je kan Julian bijna geen groter plezier doen. Bij Prison Island maak je groepen van drie of vier personen en stort je je, na de presentatie bij de bewakers, vol energie in het cellencomplex. Ballen gooien, raadsels en puzzels oplossen; alles draait om samenspel en creativiteit. Julian kijkt zijn ogen uit en kan niet wachten tot het open gaat. "Deze gaan we echt samen doen hoor."

Gamecity Go-karting is t/m 26 augustus dagelijks geopend. Daarbuiten geopend van woensdag t/m zondag. Er zijn variabele sluitingstijden, en voor groepen zijn er speciale openingstijden mogelijk. Kijk voor deze en andere informatie op de website https://www.gamecity.nl Gamecity Zoetermeer is individueel te bezoeken, maar ook geschikt voor (kinder)feestjes, team- of bedrijfsuitjes. Door gebruik te maken van combi deals kun je je eigen activiteitenpakket samenstellen, helemaal afgestemd op jouw wensen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden