Koen Caminada, voorzitter van het Strandwalfestival meldde een aantal artiesten die tijdens het Strandwalfestival optreden. Foto Marc Wiek.
Koen Caminada, voorzitter van het Strandwalfestival meldde een aantal artiesten die tijdens het Strandwalfestival optreden. Foto Marc Wiek. (Foto: Marc Wiek)

Strandwalfestival 2018 is 'van start'

  Cultuur

De kick-off van de tiende editie van het Strandwalfestival is gegeven. Tijdens het Zomerfeest in Oud-Rijswijk is het officiële startsein voor het grootste festival in Rijswijk gegeven. Onder andere Samantha Steenwijk en de Corona's beklimmen in september het podium.

Rijswijk - Het Strandwalfestival had afgelopen vrijdag een eigen podium op het Zomerfeest. Hier was een feestelijk voorproefje te zien van de jubileumeditie. 80's Dilemma trapte af op het podium met een swingend repertoire. Daarna maakte zij plaats voor de 12 finalisten van de Rijswijk Talent Award. De namen van de finalisten werden op het Strandwalpodium bekend gemaakt. Zij staan zaterdag 29 september in de Rijswijkse Schouwburg in de finale.

Odeke de Koning, presentatrice van het Strandwalpodium, stelde een aantal vragen aan Burgemeester Michel van Bezuijen, Marja Koster van de winkeliersvereniging Oud Rijswijk en voorzitter Stichting Strandwalfestival Koen Caminada. Burgemeester Michel van Bezuijen heeft 5 edities van het Strandwalfestival meegemaakt. De Burgemeester vertelde met trots dat het Strandwalfestival mede er voor heeft gezorgd dat Rijswijk beter op de kaart staat.

Koen Caminada maakte ook een gedeelte van het programma in september bekend. Zo lichtte hij onder andere een tipje van de sluier op door bekend te maken dat onder andere vrijdagavond Samantha Steenwijk, de Corona's en Joel Borelli te zien zijn in het Rijswijkse bos. Voor de zaterdagavond zijn de artiesten onder andere DJ Ruben, 80's Dilemma, coverband JeWelste en Vinchenzo, bekend van de The Voice of Holland. Kortom, weer een zeer gevarieerd maar vooral ook aantrekkelijk muzikaal programma.

Na het officiële kick-off moment konden de aanwezigen nog genieten van optredens van DJ Ruben, Joel Borelli en 80's Dilemma.

Onder het genot van een hapje en een drankje bij horecagelegenheid Maximo was er voor de aanwezigen volop gelegenheid om kennis te maken met het bestuur van het Strandwalfestival.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden