Tommie Christiaan, Lone van Roosendaal, Marc Schultheis en Michelle van der Ven onder de indruk van van de nieuwe theatergids
Tommie Christiaan, Lone van Roosendaal, Marc Schultheis en Michelle van der Ven onder de indruk van van de nieuwe theatergids (Foto: Frans Limbertie)

Rijswijk opnieuw een musicalstad

  Cultuur

Door Frans Limbertie

Het theaterseizoen in Nederland zit er al weer bijna op, hoog tijd om vooruit te kijken naar het volgende. Afgelopen maandagavond werd dat alvast gedaan in de Rijswijkse Schouwburg, waar de nieuwe theaterbrochure, een fraai vormgegeven glossy, samen met een leuk programma werd gepresenteerd.

Rijswijk- Directeur Marc Schultheis had voor de gelegenheid zelf maar even het heft in handen genomen wat de presentatie betreft. En het moet gezegd, hij deed dit op uiterst gevatte wijze. Muzikaal werd er afgetrapt door de mannen van 'The Legends'. Met hun nieuwe programma 'It's a Man's World' gaven zij een aardig voorproefje met enkele lekkere soulklassiekers. Volgend jaar februari volgt meer.

Rijswijk is aankomend seizoen opnieuw musicalstad. Vanaf een groot scherm werden previews voorgeschoteld van het bekende 'Evita', volgend jaar februari maar liefst een hele week in de schouwburg, en zagen we wat beelden van 'Charley' voorbij komen. Dit is een nieuwe komische musical van Musical Vibes met kluchtenkoning Jon van Eerd. De klassieker 'Op hoop van Zegen' heeft haar eigen musicalversie gekregen en ongetwijfeld wordt ook daar de vis weer duur betaald. Goed nieuws is dat de hitmusical van Broadway 'The Color Purple' naar Nederland komt. In januari maar liefst drie avonden in Rijswijk. Wederom veel aandacht voor Rijswijks talent. Het Rijswijks Jeugdtheater staat natuurlijk weer een paar keer op de rol met diverse producties, zoals bijvoorbeeld met 'De X-Mas Show'. Michelle van der Ven ('Phantom of the Opera') en Remko Harms (LA The Voices) zitten er ook in en zongen al wat liedjes.

Tommie Christiaan opent zijn theatertournee op 11 oktober in Rijswijk. De ster uit 'The Passion' liet het publiek al wat songs horen van zijn theaterconcert 'In een ander Licht'. Het wordt zijn eerste eigen productie. Rick Engelkes kwam even langs om te vertellen over zijn nieuwe productie 'Laten we eerlijk zijn', een comedy over relatiestress die volgend jaar maart in Rijswijk staat.

Janke Dekker en dochter Amy Egbers gaven een korte verrassende performance. In hun programma 'Generations' horen we zowel musical als opera. Lone van Roosendaal sloot de avond af met een nummer uit de musical 'The Bridges of Madison County'. Beiden voorstellingen komen in mei en juni volgend jaar naar Rijswijk. Oh ja, Mark's Geheime Clubje is er ook weer. Dertig euro voor drie kaartjes. Dat is praktisch voor niks. Alleen met dien verstande dat je van tevoren niet weet welke voorstelling je gaat bezoeken. Dat blijft een verrassing. Maar dat kan zomaar Paul de Leeuw zijn.

Meer berichten