Expositie van Mariska Mallee opent zondag bij Arti-Shock

  Cultuur

Kunstenares Mariska Mallee toont van 13 t/m 31 mei bij galerie Arti-Shock haar schilderijen en linosneden over de mens en de stad van de toekomst. De tentoonstelling 'What's next?' verwijst naar haar eigen toekomstideaal: een duurzame en sociale wereld.

Rijswijk - Mallee probeert dan ook het gebruik van verspillende en vervuilende materialen te vermijden. Zij schildert onder meer op handgeschept olifantenpoeppapier en hergebruikt vaak haar oude doeken of ander gerecycled materiaal. Mallee licht zelf haar tentoonstelling toe: "Van kind af aan had ik het gevoel dat de aarde een prachtige plek is, maar dat het veel beter kan. Vooral de uitbuiting van natuur, mens en dier maakt mij tot op de dag van vandaag strijdvaardig. Heel lang heb ik gedacht dat het niet uitmaakte of ik hierover schilderde of niet, want wat krijg je in je eentje voor elkaar? Wat laat je zien: de optimistische of pessimistische kant? Opeens was daar het internet met alle informatie en kreeg ik zicht op al die 'kleine en grote' initiatieven waar ik zo blij van werd. Mensen die werken aan een duurzame toekomst. Dat stop ik nu in mijn schilderijen. Mijn tentoonstelling bij Arti-Shock, 'What's next?', gaat over die duurzame en sociale wereld."

De tentoonstelling wordt geopend op zondag 13 mei om 15.00 uur door Marloes Borsboom, wethouder en lijsttrekker van Groen Links Galerie Arti-Shock is gevestigd in Schoolstraat 26 (hoek Kerkstraat).

Meer berichten