Tino van Dam samen met zijn zoon Danny
Tino van Dam samen met zijn zoon Danny (Foto: Hans Ouwerkerk)

Foto-expositie 'Zo vader zo Zoon' in de bibliotheek

  Cultuur

Met als titel 'Zo vader Zo zoon' exposeren Tino van Dam en zijn zoon Danny twee bijzondere fotoseries in de bibliotheek in Rijswijk. De expositie wordt aanstaande zaterdag door wethouder van cultuur Marloes Borsboom geopend.

Rijswijk - Tino is een bekend fotograaf in Rijswijk. Zo maakt hij bijvoorbeeld regelmatig in opdracht van deze krant de foto voor de voorpagina. Ook de fotoreportages van Rijswijkse evenementen neemt Van Dam vaak voor zijn rekening. Daarnaast schrijft en fotografeert hij voor de blogs voor het landelijke fotoblad ZOOM en wie hem volgt op Facebook, weet dat hij de sportfotografie doet voor de eredivisie volleybalvereniging Inter Rijswijk.

Zijn zoon Danny heeft het fotograferen met de paplepel in gekregen. Met de 'afdankertjes' van zijn vader kon hij frank en vrij de fotowereld ontdekken. Op de basisschool was Danny al de schoolfotograaf en liep hij daar rond met een 'vette' spiegelreflex. Nu exposeert hij voor het eerst met een opvallende serie foto's van jonge mannen in pak. Frisse foto's waar een zekere perfectie van uitstraalt dat neigt naar surrealisme. Alle foto's zijn in de studio gemaakt. In tegenstelling tot zijn vader die de meeste foto's op locatie heeft gemaakt.

De fotoseries Kale Koppen en Strak in het Pak van Tino en Danny van Dam zijn de hele maand in de bibliotheek Rijswijk te zien.

Meer berichten