debuteert met muziek van onder meer Yes, Genesis, Rush, Camel en Pink Floyd. Foto Rob Ullrich.
debuteert met muziek van onder meer Yes, Genesis, Rush, Camel en Pink Floyd. Foto Rob Ullrich.

Finale Symphonic Rock Night in Schouwburg

  Cultuur

De veelgeprezen Delftse theatershow 'Symphonic Rock Night' sluit op zaterdagavond 5 mei een succesvolle eerste theatertournee af in de Rijswijkse Schouwburg. De voorstelling is dé toonaangevende muziekshow van het seizoen.

Rijswijk - De 12-koppige Symphonic Rock Night-band speelt in een 2,5 uur durende voorstelling legendarische songs als Fools Ouverture (Supertramp), Comfortably Numb (Pink Floyd) en The Cinema Show (Genesis). Leadzanger Roland van der Horst: "We hebben meer dan een jaar gerepeteerd om dit helemaal loepzuiver te krijgen. Live komt daar nu nog een spectaculaire lichtshow met videoprojecties bij. De reacties van pers en publiek zijn eensluidend zeer lovend."

Ook de in Rijswijk opgegroeide topdrummer Tim de Jong (20) is erg enthousiast. "Het publiek vertelt ons na afloop dat ze de afgewogen mix van bekend en legendarisch materiaal fantastisch vinden. Het is heerlijk om de nummers waarmee ik in mijn jeugd door mijn vader werd 'doodgegooid', zo precies mogelijk na te spelen. We spelen op deze tournee ook songs van Yes, Alquin, Solution, Camel, Marillion, Rush en Gino Vannelli. Een deel daarvan staat hoog in de Top2000. Als je van symfonische rock houdt, moet je dit gezien hebben." Meer info en kaartverkoop: www.rijswijkseschouwburg.nl/programma/?maand=2018-05 en op www.symphonicrocknight.nl.

Meer berichten