Het muziekproject op de Petrusschool werd mede mogelijk gemaakt door de Rotary Club Rijswijk.
Het muziekproject op de Petrusschool werd mede mogelijk gemaakt door de Rotary Club Rijswijk.

Muziekproject over vluchtelingen

  Cultuur

Rijswijk - De midden- en bovenbouw van de katholieke basisschool Petrusschool hebben genoten van een muziekproject over vluchtelingen. Door middel van de voorstelling leerden de kinderen op hun eigen niveau iets van de achtergrond van de vluchtelingen, begrip voor hun situatie, respect en tolerantie en dat verschillen juist leuk kunnen zijn.

De voorstelling 'Imad' vertelt het verhaal van een jongetje dat gevlucht is voor de oorlog in Syrië. Hij komt terecht in Nederland, waar alles vreemd is en waar hij de taal niet spreekt. Desondanks maakt hij al snel een Nederlandse vriend op school. De taalbarrière hindert hen nauwelijks in alle leuke spelletjes die ze samen doen, zorgt weleens voor ongemak, maar vooral voor komische situaties.

De voorstelling werd verrijkt met muzikale selecties, van met name Westerse klassieke muziekstukken met een oosters idioom, die de sfeer en emoties van de teksten onderbouwden. De voostelling werd opgevoerd door drie musici van het Holland Symfonie Orkest en acteur Jeroen Wijnhorst. Als onderdeel van het project kreeg elke klas een lesboek met lessen en activiteiten rondom dit thema.

'Imad' is een voorstelling van de SEOP (Stichting Educatieve Orkest Projecten. Door wederzijds begrip te wekken bij kinderen hoopt de SEOP iets bij te kunnen dragen aan een diverse en solidaire maatschappij.

Meer berichten