Voor Samantha Steenwijk voelt de tweede plaats toch als winnen.
Voor Samantha Steenwijk voelt de tweede plaats toch als winnen. (Foto: Entertainment-NL)

'Het voelt echt als winnen'

  Cultuur

Door Robbert Roos

Enkele dagen na het behalen van de tweede plaats in de finale van The Voice of Holland staat de telefoon van Samantha Steenwijk nog steeds roodgloeiend voor interviews en afspraken. "Iedereen wil me spreken." De blonde zangeres is superblij en dankbaar voor deze plek. "Het voelt als winnen."

Rijswijk – Direct na de finale komt de Rijswijkse met groot nieuws; "Ik mag dit jaar vier dagen optreden tijdens Holland Zingt Hazes in de Ziggodome. Echt een droom die uitkomt. " De zangeres wordt door haar fans ook weleens omschreven als de 'vrouwelijke Hazes'. "Erg lief van ze. Ik voel me vereerd. Maar een zanger als Hazes is met niemand te vergelijken." Tijdens de finale op vrijdagavond 16 februari zong zij twee nummers van de bekende volkszanger. Al is ze dan geen eerste geworden; haar deelname aan Holland Zingt Hazes voelt ook als winnen. Reden genoeg voor Samantha om er direct na de finale een feest van te maken. "Samen met de coaches en andere kandidaten zijn we flink uit ons dak gegaan. Samen met Wendy van Dijk heb ik zelfs een nummer van Anita Meyer gezongen. Het werd alweer licht toen ik zaterdagochtend in het hotel aankwam." Why tell me why was een uitzondering. Normaal gesproken zingt Samantha namelijk het liefste in het Nederlands. "Dat kan iedereen verstaan en geeft mij de gelegenheid om veel gevoel in de teksten te leggen." Nu The Voice Of Holland is afgelopen blijft er toch een soort lege plek over. "Het avontuur met The Voice is nu echt voorbij. Ik ben sowieso niet goed in afscheid nemen van dingen die ik leuk vindt. Ook het contact met Sanne was echt tof. We hebben samen echt een klik. Maar het was een super beleving en ik heb van elk moment genoten. Dit vergeet ik mijn hele leven niet meer." Bij het eerste optreden na de finale van The Voice stonden fans al klaar met cadeautjes en complimenten. "Echt zo leuk."

Dipje

Tussen alle hoogtepunten was er even een klein dipje. "Dat was op donderdag voor de finale. De druk was hoog en ik miste mijn maatjes Kimberly en Tjindjara enorm. Ook met mijn kleding ging van alles mis." Gelukkig was Samantha er weer snel overheen en kon zij schitteren in de finale. Deze week gaat zij ook weer aan het werk als administratief medewerker. "Zingen is mijn lust en mijn leven, maar deze baan houdt me met beide benen op de grond en ik kan er lekker mijn hoofd leegmaken. Bovendien werk ik er al zo lang."

Toekomst

Voor het komende jaar heeft Samantha een volle agenda. "Ik heb genoeg doelen om naartoe te streven. Ik heb heel wat optredens om te plannen en er staan ook grotere projecten op stapel zoals Holland Zingt Hazes, een eindejaars muziekfeest, en heel veel leuke aanvragen. Mijn nieuwe single 'Geef je weer aan mij' is uit dus het gaat goed met me. Ik hoop op deze manier te laten zien dat volksmuziek niet iets is om lacherig over te doen, maar dat het juist muziek is waar we echt trots op mogen zijn.

Meer berichten