The Greenhouse met Rinus Gerritsen. Foto Martin Reitsma.
The Greenhouse met Rinus Gerritsen. Foto Martin Reitsma. (Foto: Martin Reitsma)

Greenhouse & The Cosy Rockers in Herberg Vlietzigt

  Cultuur

Door Martin Reitsma 

Wat is het een genoegen om het nieuwe jaar te beginnen met twee topbands die in hun korte bestaan al de successen aan elkaar rijgen. Het wordt zondag 7 januari een heerlijke nostalgische middag. Herberg Vlietzigt is een toplocatie welgelegen aan het Jaagpad aan de Vliet tussen Rijswijk en Delft.

Rijswijk - Kom op de klanken van Greenhouse en The Cosy Rockers genieten van een aansprekende sound met herkenbare rock- en popnummers. Stilstaan zal je niet lukken, mee swingen met de bands des te meer. De sfeer zal zoals altijd optimaal zijn waarbij u onder het genot van een hapje en een drankje samen kunt terugblikken op het afgelopen jaar en vooruitkijken op 2018.

Greenhouse behoeft nauwelijks nadere introductie. Ze waren de afgelopen jaren regelmatig te zien op aansprekende muziekevenementen. Een greep: The Boulevard of Golden Music, Rotterdam Culinesse, Koningsdag in Capelle a.d. IJssel, The Cruise Brothers, De Parade in Rotterdam etc. Het optreden van Greenhouse bijwonen wordt in Vlietzigt dan ook een groot feest van muzikale herkenning. Veelal sixties en seventiesrepetoire met uitstapjes naar latere jaren. Met toewijding, plezier en veel enthousiasme wordt er iedere keer weer gearrangeerd en geschaafd aan het repertoire van de band. Ze spelen nummers van onder meer Joe Cocker, Santana, Humble Pie, Robert Palmer, Spencer Davis, Cream, Rolling Stones en The Beatles. Ook zal de band een gastzangeres in hun midden hebben, niemand minder dan Fabiënne Dallau.

Krijgt u al zin om te komen? Het wordt nog mooier. Ook The Cosy Rockers zullen optreden in Vlietzigt. Het optreden van The Cosy Rockers in Vlietzigt wordt er een vol nostalgische klanken en jeugdsentiment. Hun repertoire bestaat uit zowel instrumentale als vocale nummers van onder meer The Shadows, Elvis Presley, Buddy Holly en Chuck Berry maar ook Nederlandse acts zoals The Jumping Jewels en Z. Z. & the Maskers. Hits uit de gouden periode van de Rock 'n Roll.

Waar: Herberg Vlietzigt, Jaagpad 7, Rijswijk. Er zijn ruim 100 gratis parkeerplaatsen bij Vlietzigt. Wanneer: zondag 7 januari van 15.30 tot 20.00 uur. De entree bedraagt €5,-. Rond de klok van 17.00 uur zal Vlietzigt een overheerlijke satéschotel (à €12,50) serveren. Reserveren hiervoor is gewenst via info@vlietzigt.nl of 015-2131004.

Meer berichten