Dutch Swing College Band  vier 100 jaar jazzmuziek. Foto Bas Meijer
Dutch Swing College Band vier 100 jaar jazzmuziek. Foto Bas Meijer (Foto: )

Dutch Swing College Band viert 100 jaar jazzmuziek

  Cultuur

Wat is er leuker dan muzikaal het nieuwe jaar inluiden? Zeker als dat kan met de geweldige klanken van niemand minder dan de Dutch Swing College Band.

Rijswijk - Aanstaande zondag geeft deze legendarische band een uniek concert in de Rijswijkse Schouwburg. Zij vieren namelijk met de toeschouwers het 100-jarig bestaan van de jazzmuziek. Het concert begint op 7 januari om 20.15 uur.

Honderd jaar geleden, in 1917, werd de eerste 78 toeren jazzplaat in New York opgenomen door de Original Dixieland Jass Band uit New Orleans. Deze plaatopname betekende de grote doorbraak voor de ontwikkeling van de jazzmuziek. De Dutch Swing College Band, Nederlands toonaangevende en bekendste jazzorkest, viert dit honderdjarig bestaan van de jazzmuziek met een avondvullend programma, bestaande uit een selectie van muzikale hoogtepunten uit de geschiedenis van de traditionele jazz aangevuld met hits uit het meer dan 70-jarig repertoire van de DSCBand. Verfrissende arrangementen in de onmiskenbare Dutch Swing College sound worden gespeeld door een verjongd orkest, energiek als nooit tevoren. De Dutch Swing College Band staat nog altijd borg voor professionele uitvoeringen van traditionele jazzmuziek op wereldniveau. Het swingende orkest, opgericht op 5 mei 1945, wordt terecht gezien als hét visitekaartje van de Nederlandse Jazz.

 

Meer berichten