Kevin Hack in zijn rol van Tony in West Side Story. Foto: Susanne Brill.
Kevin Hack in zijn rol van Tony in West Side Story. Foto: Susanne Brill. (Foto: Helene Ouwerkerk)

"Vechten terwijl je danst en zingt"

  Cultuur

West Side Story was de eerste musical die Kevin Hack als 12-jarige jongen zag. Nu speelt de Amerikaanse acteur zelf de hoofdrol tijdens de internationale tournee van deze musical klassieker. Een jongensdroom komt uit.

Door Hélène Ouwerkerk

Den Haag - Kevin Hack is enorm blij dat hij de hoofdrol van Tony speelt in The Cenntenial World Tour van West Side Story. Met de cast reist Kevin de hele wereld over en dat bevalt hem goed. "We zijn sinds oktober 2016 op tournee en hebben al zo'n 15 landen aangedaan", vertelt Hack. "Natuurlijk mis ik thuis, mijn familie en vrienden maar ik ben heel blij dat ik werk heb. Ik mis het niet om werkloos te zijn. En door deze wereldtournee zie natuurlijk ook veel van de wereld. In het weekend spelen we twee voorstellingen en hebben we weinig vrije tijd. Maandag daarentegen hebben we de hele dag en avond vrij en kunnen we wat van het land zien. We zijn al in Tokio en Auckland Nieuw Zeeland geweest. " Hack kijkt ook uit naar zijn verblijf in Nederland. "Ik was hier van de zomer voor promotie en ben toen in Rotterdam en Amsterdam geweest. Ik heb er erg van genoten en hou van jullie desserts en koffie", lacht hij.

Maar het is voor de acteur zeker niet alleen genieten van de bezienswaardigheden en de lokale keuken want spelen in West Side Story is hard werken. Kevin Hack: "In West Side Story moet je vechten terwijl je danst en zingt. Dat vraagt dus veel van ons. Allereerst moeten we op het toneel een ijzeren discipline hebben en daarnaast is het heel belangrijk dat we goed in conditie zijn. Ik vind dat zelf niet moeilijk hoor. We hebben altijd hotels met een fitness ruimte. Daar ben ik wel 6 dagen per week te vinden en verder let ik op mijn voeding. Ik eet veel groente en fruit."

Voor Hack staat als een paal boven water dat zijn rol van Tony vooral genieten is. "West Side Story is een begrip. De muziek is iconisch en bij iedereen wel bekend. Vocaal gezien ook best een uitdaging want een aantal nummers zijn erg hoog", vertelt de acteur. "Het heeft mij als acteur in ieder geval veel gebracht. Ik heb veel geleerd en ben als persoon echt gegroeid."

West Side Story met haar internationale cast is van 12 tot en met 30 december te zien in het World Forum Theater in Den Haag. De voorstellingen zijn van dinsdag tot en met zondag. Op maandag 25 december, eerste kerstdag is er wel een voorstelling. Kaarten zijn te reserveren via www. eventim.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden