Logo grootrijswijk.nl


The Wiz is een fantastische voorstelling
The Wiz is een fantastische voorstelling (Foto: Hans Ouwerkerk)

'The Wiz' adembenemend jeugtheater zondag te zien

  Cultuur

Afgelopen weekend speelde het Rijswijks Jeugdtheater 'The Wiz' in de Rijswijkse Schouwburg. Loek Bosman, die tekende voor de regie, is er in geslaagd een frisse voorstelling neer te zetten. Wie het heeft gemist is aanstaande zondag 26 november de herkansing.

Rijswijk - Dorothy woont in Kansas met haar tante Em, Oom Henry en haar hondje Toto. Op een dag treft een tornado het huis. Dorothy wordt met huis en al meegevoerd naar Het land van Oz. Het huis landt onbedoeld op de Slechte heks van het Oosten, die tot grote vreugde van de bewoners op slag dood is. Dorothy wil er niets mee te maken hebben en wil dolgraag naar huis. De enige die hier een oplossing voor zou hebben is de grote Tovenaar van Oz.

Zie hier het verhaal van The Wiz dat door het Rijswijkse Jeugdtheater in de Rijswijkse Schouwburg op de planken wordt gebracht. Dorothy (Eliza Gerretsen) maakt de reis naar de tovenaar. Onderweg ontmoet ze een Vogelverschrikker zonder hersenen (Marieke Braat), een blikken man zonder hart (Noah Rust) en een leeuw zonder moed (David Oudijk). Allemaal verlangen ze naar iets wat ze niet hebben. Ze hopen op de kracht van de grote machtige tovenaar. En samen gaan ze op weg.

De weg naar Oz is een droom en nachtmerrie tegelijk. Of Dorothy ooit thuiskomt, kunt u zelf zondag 26 november a.s. nog zien in de Rijswijkse Schouwburg.

Meer berichten

Shopbox