Logo grootrijswijk.nl


Nog een paar nachtjes slapen en dan maakt Sinterklaas zijn intrede in Rijswijk. Foto: FotoCas
Nog een paar nachtjes slapen en dan maakt Sinterklaas zijn intrede in Rijswijk. Foto: FotoCas

'Hij komt, hij komt, die lieve Sint'

  Cultuur

Door Schrijfpiet

Nog maar een paar nachtjes slapen en dan brengt Sinterklaas ook aan Rijswijk een bezoek. Heel jong Rijswijk kijkt dan ook reikhalzend uit naar aanstaande zaterdag 25 november wanneer de Goedheiligman en zijn Zwarte Pieten met de stoomboot aan de Cromvlietkade aanmeren. Ook opent zaterdag de Pietenwerkplaats in de Kerkstraat 71.

Rijswijk - Kortom, zaterdag wordt voor onze spruiten een superspannende dag. Rond 10.15 uur zal Sinterklaas met zijn stoomboot aanmeren aan de Cromvlietkade om hier te worden onthaalt door de burgemeester en heel veel kinderen met hun ouders. Hierna zal Sinterklaas met zijn paard en Pieten in een stoet van diverse muziekbands en voertuigen mee lopen richting winkelcentrum Hart van Rijswijk. Tussen 11.30 en 11.45 uur zal Sinterklaas op het podium van het Tollensplein zijn. Hier wordt de Sint door de voorzitter van Winkelcentrum Oud Rijswijk officieel welkom geheten.

Onze Sint is al een jaartje ouder dus na al die drukte van de intocht moet hij even rusten. Daarvoor heeft hij niet heel erg veel tijd want rond 13.30 wordt hij alweer aan de Van Vredenburchweg verwacht. Daar vertrekt de stoet richting het Winkelcentrum in de Bogaard. Rond 14.30 uur zal Sinterklaas in de Bogaard aankomen en het podium dat op het Bogaardplein staat opgesteld beklimmen. Om 15.30 uur wordt deze geweldige dag met een knalfeest in de Terp afgesloten. Wil jij VIP gast zijn tijdens de intocht? Ga dan naar www.sintinrijswijk.nl en doe mee met de prijsvraag. Daar is ook alle informatie over zaterdag te vinden.

Pietenwerkplaats

Winkelcentrum Oud Rijswijk heeft van Sinterklaas het verzoek gekregen om voor de Pieten een Pietenwerkplaats in Oud Rijswijk in te richten. Deze eer wilt het Winkelcentrum Oud Rijswijk niet aan zich voorbij laten gaan en alle ondernemers uit Oud Rijswijk hebben de handen ineengeslagen om een mooie en praktische Pietenwerkplaats in de Kerkstraat 7A in te richten. De Pietenwerkplaats opent van 11.00 tot 14.000 uur de deuren. En ook op zaterdag 2 december is de Pietenwerkplaats geopend. Iedereen is welkom. Maak een leuke foto van jezelf in de Pietenwerkplaats en plaats deze op de facebookpagina van winkelcentrum Oud Rijswijk met de #oudrijswijk.

Naast een kijkje in de Pietenwerkplaats waar de Pieten hard werken om alle cadeautjes op tijd klaar te hebben, kunnen de kinderen lekker knutselen, kleuren en hun schoentje zetten. Zorg ervoor dat je naam op je schoen staat zodat je je eigen schoen weer kan ophalen op zaterdag 2 december tussen 11.00 en 14.00 uur.

Meer berichten

Shopbox