Logo grootrijswijk.nl


René van Kooten als Sweeney Todd is de ideale tegenspeler van Vera Mann als zijn buurvouw Mevrouw Lovett. Vera Mann kreeg voor deze rol een musical award voor de beste vrouwelijke hoofdrol. Foto: Bob Bronshoff.
René van Kooten als Sweeney Todd is de ideale tegenspeler van Vera Mann als zijn buurvouw Mevrouw Lovett. Vera Mann kreeg voor deze rol een musical award voor de beste vrouwelijke hoofdrol. Foto: Bob Bronshoff. (Foto: Simone Langeveld)

Gruwelijk goede musical Sweeney Todd

  Cultuur

Door Simone Langeveld

'Wegens succes op tournee' staat op de flyer van Sweeney Todd, de bloedbarbier van Fleet Street. Vervolgens blinken de vijf sterren van goede recensies in Volkskrant, Trouw etc. en... binnenkort bij u in de buurt! Zo is het maar net. Op zaterdag 10 november kunt u gruwelijk genieten van de horror én de humor van deze complete musical in de Rijswijkse Schouwburg.

Rijswijk - De klanken van een ietwat vals klinkend orgeltje duiden erop dat er iets te gebeuren staat. Het verhaal van Sweeney Todd zal zingend en musicerend ten tonele worden gebracht. Dan komen naast de muzikanten de spelers op en klinken na een stoomfluit de stemmen van de goede cast. Maar liefst twee hoofdrolspeelsters kregen een Musical Award voor deze versie van Sweeney Todd. Zeer verdiend voor Vera Mann in de rol van Mevrouw Lovett en Marjolein Teepen als bedelares. Als kritische kijker wordt je niet alleen door de zangers nieuwsgierig gemaakt naar de figuur Sweeney Todd. Nieuwsgierigheid ook naar hoofdrolspeler René van Kooten in de rol van de bloedbarbier van Fleet Street. Heeft hij iets gehad aan de scheerles, die hij kreeg in een Rotterdamse Barbershop? Hij heeft zeker veel geleerd, maar of het aan te raden is die Barbershop nog eens binnen te gaan...

U kent de kern van het verhaal. Een op wraak beluste barbier keert terug in 'zijn' London. Wanneer hij zijn onderbuurvrouw weer treft, blijkt deze pasteien bakster de ideale bondgenoot om zijn frustraties kwijt te kunnen. Zij bakt 'de vieste pasteien'. Het is crisis in Londen en om nu katten of ratten te gaan vangen voor het vlees. Het lijkt allemaal toeval als het eerste slachtoffer 'per ongeluk' in de 'nieuwe' barbierszaak valt. Concurrerend kapper Pirelli komt langs en daagt Sweeney Todd al zittend in de stoel uit. Dat had hij beter niet kunnen doen. De pasteien worden opeens 'delicieux'.
Is dat het? Zeker niet! Maar meer moet er niet weggegeven worden van dit gruwelijke verhaal dat in de musicalversie naast kippenvel en bewondering ook zeker lachsalvo's oogst.

Een prachtig decor, spelers die alles kunnen, dansen, zingen, acteren en een intrigerend horror verhaal waarin liefde het niet lijkt winnen. Wanneer u in de gelegenheid bent is het snel boeken van een kaartje aan te raden in Zoetermeer Thrillercity. Zaterdag 28 oktober in het Stadstheater van Zoetermeer, 20:15 uur. Voor kaartjes: www.stadstheater.nl of 079 - 342 75 65.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox