Foto: Amy van Naamen

Belastingellende

  Column

Jaja, het is weer zover. Maart is aangebroken, en we weten allemaal wat dat betekent: belastingellende. Leuker kunnen ze het naar eigen zeggen niet maken bij de fiscus. Ik heb daar zo mijn eigen mening over.

Zo zou het leuker zijn als:

- Je niet slechts 2 maanden voor je belastingaangifte hebt, maar die gewoon ergens in het jaar een keertje in mag vullen als het je uitkomt.

- Ook leuk zou zijn als ze niet elke keer geinige voordeeltjes schrappen. Zegt de hypotheekrenteaftrek iemand iets? Nou die zijn ze aan het afbouwen zodat u uw hypotheek straks bruto moet gaan betalen.

- Helemaal leuk zou het zijn als de belasting nu eens écht omlaag ging. De inkomstenbelasting verlagen, maar tegelijk de BTW op boodschappen en de kapper omhoog gooien, telt dus niet.

Het is maar te hopen dat het belastinggeld goed wordt besteed

Alsof de inkomstenbelasting niet treurig genoeg is, ligt de Onroerendezaakbelasting (ozb) ook weer op de mat en zal de afvalstoffenheffing niet lang meer op zich laten wachten. De afvalstoffenheffing is dit jaar ook nog eens gestegen. Dat was al 10 jaar niet meer gebeurd.

Het openen van die groene envelop is ieder jaar weer een gouden moment voor huurder én woningeigenaar. Ik ben er toch elke keer weer goed chagrijnig van als ik het astronomische bedrag zie staan dat ik nu weer moet ophoesten.

Honderden euro's van uw zuurverdiende centen verdwijnen in de komende maanden weer in de gemeentekas. Het is maar te hopen dat het belastinggeld goed wordt besteed. Ik heb daar wel een ideetje bij: de gemeente mag wat mij betreft sparen voor die tunnel onder de Prinses Beatrixlaan. U weet wel, dat ding dat we hard nodig hebben om de toenemende verkeersdrukte terug te dringen, maar waar niemand in de regio voor wil betalen.

Genoeg gezeurd en getreurd om het geld dat de portemonnee uit vliegt en die onvermijdelijke belastingaangifte. Maart heeft ook genoeg leuke dingen te bieden.

Als we allemaal enthousiast de vingers kruisen, wordt het deze maand misschien definitief lenteweer en kunnen we de winterdepressie achter ons laten.

Voor de liefhebber ziet het Bogaardplein er in maart weer vier dagen uit als een Barbieroze discotheek (met andere woorden: de kermis komt eraan). Kunt u meteen inspecteren hoe de supermarkt met blauw logo erbij staat na de grote verbouwing.

En dan kom ik er ook net achter dat Rijswijk vol zit met mussen, merels, koolmeesjes en halsbandparkieten. Eigenlijk is maart zo'n slechte maand nog niet.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden