Foto:

Rijdende ruzie

  Column

Altijd al beroemd willen worden? Dan bent u net te laat. Afgelopen maandag waren er onvervalste televisiecamera's in ons postcodegebied om een hoogopgelopen discussie te sussen. En dat allemaal dankzij een groep opstandelingen op leeftijd uit de Muziekbuurt. De ouderen pikken het niet dat bus 23 niet meer door hun straatje rijdt.

Het begon allemaal afgelopen zomer met het vervoersplan van Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). De ouderen uit de Muziekbuurt hadden het al zo zwaar met temperaturen die je normaal in de Sahara verwacht, en toen kwam ook nog de mokerslag: bus 23 stopt niet meer voor de deur.

Paniek alom, zou u denken. Welnee, deze mensen zijn niet het 'deurmat'-type. De bewonersvereniging spuugde op het plan en begon meteen te rellen. MRDH zag er echter meer heil in om bus 23 elke dag hatelijk langs de senioren te laten zoeven, en zette stoïcijns door onder het mom van 'er zijn genoeg alternatieven'.

Als u overigens met bus 18 reisde, kunt u zich bij de menigte pissige burgers aansluiten: deze bus heeft een enkeltje naar het kerkhof gekregen. Bus 22 rijdt in plaats daarvan door Rijswijk, met als eindpunt Eikelenburgh in plaats van de Schilp. O, en om er zeker van te zijn dat Rijswijkers van alle leeftijden grommen bij de naam MRDH, is ook nog besloten om deze lijn 22 maar 2 keer per uur door de stad te laten rijden.

Ik snap het niet hoor. Als zo veel mensen ontploffen door het verdwijnen van een halte, valt daar flink te verdienen. De Muziekbuurt heeft toch een dikke 4.000 inwoners. En ik maar denken dat directies van bedrijven alles voor het geld deden, tot aan hun ziel verkopen aan toe. En toch koos MRDH voor de tijdwinst van drie hele minuten in plaats van klinkende knaken.

De discussie is nu zo hoog opgelopen dat alleen nog mr. Frank Visser er heil in ziet. U weet wel, de 'rijdende rechter'. Als een soort superheld met een hamertje schiet hij te hulp. Vandaar dus de eerdergenoemde cameracrew. Hij heeft gepraat met de bewonersvereniging van de Muziekbuurt en met MRDH. De uitzending op tv volgt.

Ik zie in mijn glazen bol dat de opstandige senioren deze oorlog gaan winnen. Voor paal staan op televisie vinden de meeste instanties niet zo feestelijk. Tel daarbij op dat de Rijswijkse ouderen na de uitzending zonder twijfel bijval krijgen van senioren uit heel het land, en MRDH belooft binnen no time schaapachtig dat de bus weer gaat rijden door de Muziekbuurt.

Het is misschien te laat om uw tv-debuut te maken door nonchalant in de Muziekbuurt te lopen tijdens de opnames, maar u houdt hier wel een kijktip aan over. En die zijn goud waard nu Rijswijk zo ongeveer is afgesneden van het busnetwerk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden