Foto: Foto:

Plaspoelkolder

  Column

Ferry's column

Hoppa, en weer valt een kantoorpand in de Plaspoelpolder in handen van een projectontwikkelaar. Pandje oppimpen, opdelen in appartementen, duur verkopen en wegwezen. Hapsnap-beleid van ons college dat maar niet kiest tussen wonen en werken en slimme vastgoedjongens intussen hun zakken laat vullen.

Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik het voormalige onderkomen van het Bedrijfschap Schilders qua uitstraling met voorsprong het enige kantoorpand vind dat het waard is om te transformeren naar woningen. Maar pak dan ook de rest van het gebied eens aan. Trek de huizenblokken van de Burgemeester Elsenlaan door richting het nieuwe Octrooibureau, sloop links en rechts alle slechte en lelijke gebouwen en zet hier een mooie nieuwe woonwijk neer. Liefst meteen met een nieuwe naam. Want het Plaspoelpolder doet je blijvend denken aan werken.


Het college is er echter nog niet uit, anders dan in het geval van In de Boogaard. Ons eigen winkelcentrum dat met leegstand kampt omdat niet de gemeente maar parkeerbedrijf Q-Park hier het parkeerbeleid bepaalt en het betaald parkeren lekker handhaaft. En dus mag nu, om de leegstand een halt toe te roepen, rond het voormalige V&D gebouw fors worden gesloopt om zo meteen plaats te maken voor 2.000 nieuwe woningen. Het probleem winkelleegstand schijnt daarmee voorlopig opgelost.

Terug dus naar de Plaspoelpolder. Daar moet ook iets gebeuren en dus mocht het gebied zich afgelopen vrijdag verheugen in een werkbezoek van het CDA. Overal kwamen ze vandaan, uit Rijswijk, uit de regio, zelfs Wim van de Camp was op de motor uit Brussel komen rijden. Om een dag lang te praten over dit verpauperde kantorengebied. Haaks op het uitblijven van daadkracht van ons huidige college pleitten de aanwezige CDA'ers keihard voor het verder ontwikkelen van dit gebied als bedrijventerrein. Eerst werken, dan wonen, vatte de beste voorvrouw van onze lokale CDA-fractie de stemming van deze dag samen. Saillant detail, op datzelfde moment spoorde CDA voorman Buma bij de algemene beschouwingen het kabinet met klem aan nu eindelijk eens werk te maken van het grote woningtekort.

U ziet het, oppositie én coalitie in onze gemeente zijn er nog steeds niet uit. En dus is het wachten op alweer de volgende projectontwikkelaar die ons college zo ver krijgt in te stemmen met het lucratieve ombouwen tot woningen van een kantoorgebouw. Niet de politiek maar private partijen bepalen in de Plaspoelpolder wat er op vastgoedterrein gebeurt. Zonder enige samenhang. De kans om een deel van het gebied om te vormen tot een leuke woonwijk met een diversiteit aan woningen voor verschillende doelgroepen wordt zo met de dag kleiner.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden