WInnaar Kohelet. Foto: A.Wagtberg Hansen
WInnaar Kohelet. Foto: A.Wagtberg Hansen

Gregory Kohelet wint de Arti-Schock Prijs 2017

  Column

Kunstenaar Gregory Kohelet is de winnaar van de Arti-Shock Prijs 2017. De prijs is tijdens de opening van de jaarlijkse ledententoonstelling in Museum Rijswijk uitgereikt.

Rijswijk - Een professionele jury wees zijn schilderij 'De oude stad', dat Jeruzalem verbeeldt, als winnaar aan. Nu is het de keuze aan het publiek: tot en met 29 december kunnen bezoekers van de tentoonstelling hun stem voor de Arti-Shock Publieksprijs 2017 uitbrengen.

De jury van de Arti-Shock Prijs 2017 bestond dit jaar uit Marloes Borsboom (archeoloog en arabist, wethouder Cultuur in Rijswijk), Ivo de Lange (oprichter/eigenaar van IQ Galerie en Kunstuitleen in Zwolle), en Harm van den Berg (beeldend kunstenaar uit Amsterdam en momenteel artist-in-residence in Kolderveen). Drie kunstwerken werden door hen genomineerd. 'Hertje' van Joke Brouwer en 'Stierenkop' van Arnold Sas werden beloond met de derde en tweede prijs. Het winnende kunstwerk, 'De oude stad' van Gregory Kohelet, verbeeldt Jeruzalem met daarboven twee vliegtuigen. De jury schreef hierover waarderend: 'door een onorthodoxe en gedurfde ingreep kreeg het schilderij een totaal nieuwe lading. Door deze stijlbreuk is het niet 'slechts' een stadsgezicht, maar een kritische waarschuwing geworden'.

Naast een prijs uitgereikt door professionals, is er ook een prijs waarvoor de nominaties worden bepaald door het publiek. Hiervoor staat in de tentoonstelling een speciale stembus met stembiljetten opgesteld. Stemmen kan tot en met 29 december. De winnaar van de Arti-Shock Publieksprijs 2017 zal bekend worden gemaakt op 7 januari 2018.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden