De laatste...

  Column

Door Coen Sleddering

Op zondagavond of maandagochtend zet ik mij altijd met veel plezier achter de laptop om mijn wekelijkse column voor Groot Rijswijk te schrijven. Dit keer echter iets minder vrolijk want het zal mijn laatste column voor Groot Rijswijk worden.

Bijna een jaar geleden ben ik op verzoek van toenmalig Groot Rijswijk-redacteur Ralph Justing met de column begonnen. Het was vooral een vriendendienst. Wij hadden er samen veel plezier in. Bij onze afspraak waren maar een paar dingen belangrijk: het moest over Rijswijk gaan en het mocht geen partijpolitieke propaganda worden. Voor mij geen enkel probleem. Ik schreef over onze mooie stad Rijswijk en over de gebeurtenissen die in onze stad plaatsvonden. Soms gaf ik een klein inkijkje vanuit het Franse dorp, waar ik af en toe ook woon. Maar altijd positief en soms kritisch. En als ik kritische was dan toch altijd met een positieve ondertoon. Ik vond en vind nog steeds, dat mensen veel te somber zijn over Rijswijk en alleen maar aandacht geven aan de negatieve ontwikkelingen en die vervolgens enorm uitvergroten. Er gaat namelijk vooral heel veel goed in Rijswijk. Zeker als men eens de moeite neemt om naar de ons omliggende gemeenten te kijken.

'Men is vaak veel te somber over Rijswijk'

Toen ik in juni werd geïnstalleerd als lid van de gemeenteraad voor de VVD fractie, heb ik samen met de redacteur even gesproken of dat iets zou veranderen in de door ons gemaakte afspraak. Wij zagen geen probleem omdat de columns steeds a-politiek waren en ik over mijn eigen persoonlijke observaties schrijf en geen fractiestandpunten. Ik begreep toen al dat sommige partijen in de Rijswijkse politiek daar anders over dachten. Ook later probeerde men dit onderwerp bij de Burgemeester aan te kaarten. Gelukkig is dit een verstandige man en gaf hij aan dat er maar twee personen over die column gaan en dat is de schrijver en de redacteur van de krant.

Maar ook de redactie van de krant werd regelmatig door sommige politieke partijen uit de Rijswijkse gemeenteraad die vraagtekens plaatsten bij de column of vroegen of dat zij ook een column in Groot Rijswijk konden krijgen..

En toen werd ik vorige week door de leden van de VVD gekozen tot lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Weer een nieuwe situatie en in goed overleg met de redacteur hebben wij besloten dat ik ga stoppen met de column in Groot Rijswijk. Een besluit van twee verstandige mensen die prettig hebben samengewerkt op een rationele wijze. Emoties laten wij graag aan anderen over. Ik zal natuurlijk niet stoppen met mijn observaties van Rijswijk en haar inwoners, maar die op een andere plek en vanuit een andere rol publiceren. Vanaf hier wil ik de lezers bedanken voor hun aandacht en leuke reacties per mail of op de markt. Die feedback heb ik enorm gewaardeerd.

Coen bedankt!

Wij willen op deze plaats Coen hartelijk bedanken voor zijn wekelijkse columns. Wij hebben zijn observaties voor de krant altijd erg waardevol gevonden en kijken met veel plezier terug op de samenwerking. De redactie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden