Feest

  Column

Door Coen Sleddering

Rijswijk vierde het afgelopen weekend feest tijdens het Strandwalfestival. En het was wederom een succes. Gelukkig kwam overdag op zaterdag de overvloedige regenval even tot stilstand tijdens de strandwalmarkt . Dat was voor de vele standhouders en de optredende artiesten een geluk. Maar omdat veel mensen s 'avonds tijdens het feest bij de Naald stonden te dansen op de muziek van Lois Lane, dachten de weergoden dat men via deze regendans om water vroeg en kwam er een stevige regenbui over de concertbezoekers heen. Gelukkig had de organisatie er op gerekend en genoeg plastic poncho's in voorraad. Al met al een mooie avond op een van de mooiste plekken van Rijswijk.

Het was op zaterdag ook open monumentendag en Rijswijk greep die dag aan om de mooiste historische plekken van Rijswijk in de schijnwerpers te zetten. Het licht van die schijnwerpers scheen ook op de Historische Vereniging Rijswijk. En terecht.

Deze vereniging zet zich al jaren in voor het behoud en de verspreiding van de Rijswijkse geschiedenis en het cultureel erfgoed. De vereniging organiseert lezingen en excursies, verricht en stimuleert onderzoek en verzorgt historische publicaties. Voor die publicaties, die uitgebracht worden door de Stichting Rijswijkse Historische Projecten, ontving de vereniging afgelopen zaterdag de gemeentelijke Monumentenprijs 2017.

Ook het stadsbestuur was met een tijdelijk stadhuis aanwezig. Burgemeester, wethouders en raadsleden gingen daar in gesprek met de bezoekers. De burgemeester opende een nieuw facebookaccount van de gemeente-Rijswijkkiest2018- in verband met aanstaande verkiezingen voor de gemeenteraad. Aan de hand van stellingen gingen jongeren met elkaar in discussie over het jongerenbeleid in Rijswijk. Net als vorige week in de gemeenteraad, waar de resultaten van een imago onderzoek onder de Rijswijkse bewoners werden gepresenteerd, ook hier een positieve score voor Rijswijk. Uit dat soort onderzoeken krijg je gelukkig een heel ander- positiever- beeld van hoe burgers over onze stad denken, dan het beeld dat opgeroepen wordt op sommige Facebooksites. Dat lijkt soms meer op een openbare klachtenlijn, om het woord open riool maar niet te gebruiken. Gaat alles goed dan? Mogen burgers niet klagen? Natuurlijk gaat niet alles goed en kunnen er zaken beter worden aangepakt en uitgevoerd. En klachten zijn juist heel goed om de dienstverlening naar de burgers te verbeteren en problemen op te lossen. Maar men moet wel reëel blijven en ook de goede ontwikkelingen zien. En vooral niet te persoonlijk worden bij het geven van kritiek op de bestuurders van onze stad. Laten wij het vooral zakelijk houden met natuurlijk een gezond portie emotie op zijn tijd. Dat maakt het juist spannend en leuk, zeker in verkiezingstijd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden