Wist u dat alleen in Nederland al meer dan 350 soorten bijen voorkomen? Foto: Robbert Roos
Wist u dat alleen in Nederland al meer dan 350 soorten bijen voorkomen? Foto: Robbert Roos (Foto: Robbert Roos)

Nieuwe aantrekkelijke expo 'Bijen' in De Papaver

U kent het vast wel. Zit u net lekker in de tuin of.....zoem, zoem … daar gaat een bij. U weet wel; zo’n geel-zwart gestreept insect, dat van bloem naar bloem vliegt. Maar wat weet u nu eigenlijk van deze dieren?

Regio - Bij de meeste mensen is vooral de honingbij bekend, maar er zijn nog veel meer andere soorten bijen, in Nederland alleen al meer dan 350. Wist u trouwens dat ook hommels behoren tot de familie van de bijen? Bijen leven van stuifmeel en nectar van planten en zijn onmisbaar voor de bestuiving en daardoor ook onmisbaar voor de groei van een groot deel van ons voedsel. Zonder bijen kunnen we niet leven.

In de expo 'Bijen' kan je ontdekken hoe (wilde) bijen in Nederland leven, wat ze nodig hebben en hoe wij bijen kunnen helpen om te overleven. De tentoonstelling spreekt erg tot de verbeelding. Alles is prachtig vormgegeven met veel interactieve onderdelen zoals filmpjes en klepjes. De expo is gratis te bezoeken tot 26 oktober 2020 tijdens de openingstijden van De Papaver en is bedoeld voor alle leeftijden.

Wilt u meer informatie? Kijk dan op de site van De Papaver: www.papaverdelft.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden