Foto: Galerie Arti Shock

The Juror Does Not Weed, kom en verwonder.

Niet ver van het Haagse centrum, voorbij het Rijswijkse plein en de Rijswijkse weg ligt in het centrum van oud Rijswijk de galerie van de kunstenaarsvereniging Arti-Shock. Deze zomer is daar een project gestart van de Haagse kunstenares Sonja van der Burg met de titel 'The Juror Does Not Weed'.

Rijswijk - 'The Juror Does Not Weed' is een wat cryptische titel, een anagram van Le déjeuner sur l'herbe (ja, van het schilderij van Manet) dat weer naar het Engels is vertaald. Moeilijk doen? Nee, meer uitdagen, prikkelen. Kom kijken naar wat het wél is. Het oorspronkelijke idee om met 15 kunstenaars een week lang te werken aan een galeriegrote installatie met als thema Het Huis van de Kunstenaar kon door de maatregelen in het kader van de corona geen doorgang vinden. Wél mogelijk was het dat gedurende de geplande week iedere dag 3 kunstenaars werk konden brengen en installeren, met een verrassend geheel als resultaat. Met hier en daar een verwijzing naar het eerder genoemde 'Déjeuner sur j'herbe' en 'Het Huis van El Pintor' een fraai en inspirerend kinderboek dat tijdens de oorlogsjaren werd uitgegeven door dit Amsterdamse echtpaar. Een verwijzing naar het thema Vrijheid dat dit jaar centraal staat.

Wie

Geen galeriegroot Huis van de Kunstenaar, maar wel een verrassende presentatie van werk van kunstenaars waarvan velen voor deze expositie speciaal werk maakten en soms ook buiten hun comfortzone zijn gegaan. Deelnemende kunstenaars zijn: Ger Groothedde, Miriam Ooms, Claire Delperdange, Martin Helm, Marina Heuvelman, Marja van Putten, Daniëlla D., Annemarie Spijkerman, Eline Tydeman, Juliette Pestel, Wim Vonk, Suus Zweekhorst, Birke Hesse, Greta Cune en Sonja van der Burg.

Zo kon op 17 juli de eerste expositie na de corona-stilte weer plaats vinden die werd geopend door de Rijswijkse kunstenares Mariska Mallee en een performance van de Haagse kunstenares Marina Heuvelman. Suus Zweekhorst wist het hele proces van inrichten en de opening vast te leggen in snelle schetsen terwijl Paul de Boer de opening op video vast heeft gelegd (zie Facebook pagina The Juror Does Not Weed of de websites: www.sonjavanderburg.nl of www.arti-shock-rijswijk.nl)

Extra activiteiten

De expositie die nog tot zondag 16 augustus te zien is wordt regelmatig aangevuld met extra activiteiten. Zo kan er nu nog meegedaan worden het project 'En Nu Jij' waarbij bezoekers uitgenodigd worden hun creatieve reactie op de expositie weer te geven. De retour ontvangen werken zullen van 17 t/m 20 augustus in de etalages gepresenteerd worden. De geplande filmmiddag of -avond is i.v.m. corona maatregelen uitgesteld maar hier kan op ingetekend worden zodat geïnteresseerden op de hoogte kunnen worden gehouden wanneer deze wél doorgaat. Eline Tydeman is naast beeldend kunstenaar tevens schrijfster. Van haar werden twee opnames gemaakt waarin zij voorleest uit haar gedichtenbundel Ontsnapte Woorden en een waarin ze voorleest uit haar recente boek De laatste Passage. De eerste is reeds te zien op de eerder genoemde faceboek pagina en de website van galerie Arti-Shock, de laatstgenoemde za daar dit weekend geplaatst worden.

Locatie en Openingstijden

Galerie Arti-Shock, Schoolstraat 26, 2282 RD Rijswijk

De Galerie is geopend van woensdag t/m vrijdag van 13-17 uur. Op zaterdag van 11-16 uur en zondag van 14-17 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden