Praktijkochtend beginnerscursus Digitale Fotografie Fotoclub F70. De cursus bestaat uit lesavonden en twee praktijkochtenden. Foto: Rob va Roosmalen.
Praktijkochtend beginnerscursus Digitale Fotografie Fotoclub F70. De cursus bestaat uit lesavonden en twee praktijkochtenden. Foto: Rob va Roosmalen. (Foto: Rob van Roosmalen)

Start Beginnerscursus Digitale Fotografie van Fotoclub F70

Vielen je vakantiefoto’s een beetje tegen? Of wil nu eindelijk wel eens ontdekken wat de mogelijkheden van jouw camera zijn, en hoe je nog betere foto's maak? Dan is de beginnerscursus 'Digitale Fotografie' van Fotoclub F70 wel iets voor jou!

Rijswijk - Bij voldoende aanmeldingen start op maandag 14 september 2020 weer een nieuwe beginnerscursus ‘Digitale Fotografie’ van de Rijswijkse Fotoclub F70. De cursus wordt gehouden in de bibliotheek van Rijswijk aan het Generaal Eisenhowerplein 101.

Theorie, praktijk en tips

Deze cursus bestaat uit zes avonden van 20:00 tot 22:15 uur en twee praktijkochtenden. Tijdens deze avonden krijgt u veel met 'tips en weetjes' te horen. Er wordt veel gebruik gemaakt van de beamer om de voorbeeldfoto’s en de resultaten van de cursisten groot te kunnen bekijken. Na iedere avond wordt er huiswerk opgegeven dat de volgende keer besproken wordt. Alle deelnemers krijgen de gepresenteerde cursusinformatie per e-mail toegestuurd.

Doel van de cursus

Stapsgewijs ontdekken hoe u nog betere foto’s kunt maken. Na het volgen van de cursus bent u zich bewust van de mogelijkheden van de camera en heeft u ontdekt welke factoren het verschil maken tussen een “gewoon kiekje” en een foto waar u echt trots op kunt zijn. Zo krijgt u nog meer plezier in het fotograferen!

Onderwerpen

De cursus bestaat uit drie onderdelen: 1 - De werking van de camera. Hierbij komen in ieder geval de volgende onderwerpen aan de orde: scherpstellen, diafragma, sluitertijd, scherptediepte, ISO-waarde, belichting, histogram, lenzen en statief. 2 - Licht, compositie en creativiteit. Hierbij komen in ieder geval de volgende onderwerpen aan de orde: de invloed van het licht op je foto, compositieregels en hoe maak je jouw eigen foto onderscheidend. 3 - Kennismaken met het digitaal bewerken. Met behulp van het fotobewerkingsprogramma Adobe Lightroom wordt uitgelegd hoe je met enkele simpele bewerkingen een mooiere foto krijgt. Voor de laatste cursusavond wordt een eindopdracht meegegeven, welke die avond zal worden gepresenteerd en besproken.

Cursusdata en kosten

De cursus wordt gehouden op 6 maandagen van 20:00 - 22:15 uur; 14 en 28 september, 12 en 26 oktober, 16 en 30 november. De twee praktijkochtenden zijn op zaterdagochtend 3 oktober en zaterdagochtend 31 oktober De kosten, incl. lesmaterialen, zijn € 110,00. Informatie: www.fotoclubf70.nl/cursus

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden