Rommelscooter

Column Tim Kersjes

Ze zijn al bijna niet meer weg te denken uit het straatbeeld want ook in Rijswijk zoeven ze geruisloos rond: de groene elektrische scooters van Felyx. U kunt met gemak en voor een schappelijke prijs gebruikmaken van zo'n scooter. En vergis u niet, het is niet zomaar een huurscooter. Op de website van Felyx lezen we: ‘felyx is een succesvolle scale-up die gedeelde elektrische scooters aanbiedt als een nieuw disruptive mobiliteitsconcept.’ Dat is fraaie hippe taal die we kennen van de vlotte techbedrijven uit Silicon Valley.

Gaat Felyx wel betalen voor 'onze' openbare ruimte?

Die glamour komt nu ook formeel naar Rijswijk. Vorige maand liet het college weten dat het jonge bedrijf zich heeft gemeld bij onze gemeente om ook hier hun 'concept' te exploiteren. ‘Felyx heeft aan de gemeente gevraagd hieraan medewerking te verlenen door middel van ondertekening van een intentieverklaring. Wij zijn voornemens daar medewerking aan te verlenen,’ aldus de burgemeester. Hoe dan? ‘De scooters kunnen binnen zones, die in afstemming met de gemeente worden bepaald, overal worden geplaatst (free floating systeem).

...

Gebieden waar het niet wenselijk is om voertuigen te stallen, zoals het winkel- en voetgangersgebied van In de Bogaard en Oud Rijswijk en het Wilhelminapark worden uitgesloten van het servicegebied.’ De stoepen in Oud Rijswijk zijn inderdaad niet al te breed.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden