Emma Tricot, Tamar van Gestel, Sophie von Faber en Anne Nijlant van Bloom 4 Two bestrijden eenzaamheid met bloemen. Foto: Bloom 4 Two
Emma Tricot, Tamar van Gestel, Sophie von Faber en Anne Nijlant van Bloom 4 Two bestrijden eenzaamheid met bloemen. Foto: Bloom 4 Two (Foto: Bloom 4 Two)

Van schoolopdracht tot eigen bedrijf

'Veel ouderen bereiken met onze prachtige rozen'

Robbert Roos

Een mooie bos bloemen voor jezelf, en een gratis bos voor een oudere die alleen is; hoe leuk is dat? Het klinkt misschien wat onwerkelijk, maar toch is het waar. Onder de naam 'Bloom 4 Two' maken 5 studenten hun dromen waar. Ze bezorgen niet alleen geur en kleur in de regio, ze bestrijden tegelijkertijd de eenzaamheid onder ouderen.

Rijswijk - Sophie von Faber is student en een van de oprichters van Bloom 4 Two. "Bijna de helft van de ouderen in Nederland voelt zich eenzaam. Zij hebben weinig contact met vrienden en familie", vertelt Sophie. "Dat gegeven raakte ons enorm". Samen met Tamar, Emma, Nino en Anne volgt zij de opleiding Hotel/Eventmanagement in Rotterdam. Voor de minor ondernemerschap moesten zij een bedrijf oprichten. Zo ontstond het idee voor Bloom 4 Two. "We weten allemaal dat veel ouderen alleen zijn. Toch lukt het ons, door ons drukke leven, niet altijd om zelf ergens langs te gaan", legt Sophie uit. "Door bij Bloom 4 Two bloemen te bestellen heb je niet alleen een mooie bos voor jezelf, maar krijgen ook eenzame ouderen een mooie bos rozen. Door een persoonlijke boodschap toe te voegen, weten de ouderen dat er aan hun gedacht wordt. Zo kunt u, op afstand, toch uw steentje bijdragen." De bloemen worden niet alleen bezorgd in Rijswijk, maar ook in Pijnacker, Nootdorp, Ypenburg, Voorburg en Leidschenveen. Wanneer u ze voor woensdag 17:00 besteld, zorgen Sophie en haar collega's van Bloom 4 Two ervoor dat u op vrijdag de bloemen in huis hebt. Zo kunt u er direct het hele weekend van genieten.

Op de website https://www.bloom4two.nl/ kunt u kiezen uit verschillende opties. Het veld/pluk boeket, Anne's favoriet, is groot en wild en een echte eyecatcher in uw interieur. Emma's favoriet is een wat compacter boeket. De prijs van beide boeketten is inclusief een bos rozen voor eenzame senioren. Uiteraard kunt u de rozen ook voor uzelf bestellen.

De bloemen worden door een bevriende relatie op vrijdagochtend bij de bloemenveiling in Rijnsburg gehaald en verwerkt tot boeketten inclusief voeding en verpakking. Zodra de boeketten klaar zijn bezorgen Sophie en haar collega's de bloemen bij u thuis. De eerste senioren die een bos rozen ontvangen wonen in woonzorgcentrum Veenhage in Nootdorp. "Zij hebben meerdere filialen dus zo kunnen we veel ouderen bereiken met onze prachtige rozen."

Brengt Bloom 4 Two de opleiding Hotel/Eventmanagement in gevaar? Niet als het aan Sophie en Tamar ligt. "We zijn beiden ondernemend en zien een echte toekomst voor Bloom 4 Two. We zouden we het assortiment graag uit willen breiden met nieuwe ideeën. Die hebben we genoeg." De minor loopt in principe 11 weken, maar we willen er zeker mee doorgaan. Aan het einde kijken we wie er mee wil blijven doen." Wilt u meer weten? Bloom 4 Two heeft niet alleen een website maar is ook actief op social media zoals Facebook en Instagram.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden